Το Face Unlock του Ice Cream Sandwich δεν είναι τόσο ασφαλές

Μπορεί το Galaxy Nexus να μην έχει κάνει ακόμα την εμφάνιση στην αγορά, όμως τα πειράματα με το Android Ice Cream Sandwich έχουν ήδη αρχίσει. Αντικείμενο συζήτησης αυτή τη φορά είναι η λεγόμενη λειτουργεία Face Unlock, η οποία θα επιτρέπει τον χρήστη να ξεκλειδώνει τη συσκευή του, περνώντας την μπροστά από το πρόσωπο του. Ένα από τα πρώτα ερωτήματα μας όταν το γνωρίσαμε ήταν αν αυτή η ασφάλεια θα μπορεί να ξεγελαστεί χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία του ιδιοκτήτη. Η απάντηση δυστυχώς φαίνεται να είναι θετική.

Το ερώτημα μας αυτό προέκυψε από το γεγονός πως η πλειοψηφία των εφαρμογών αναγνώρισης προσώπου έπεφταν σε αυτήν την παγίδα, μην μπορώντας να διαχωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο από εκείνο σε μία φωτογραφία. Η Google τότε είχε υποστηρίξει πως το Face Unlock δεν θα κάνει λάθος και προέτρεψε τους χρήστες να αποδείξουν το αντίθετο. Τελικά κάποιος από το SoyaCincau το κατάφερε.

Στο παρακάτω video βλέπουμε ένα Galaxy Nexus με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google να “μπερδεύεται” και να ενεργοποιείται, παρόλο που βλέπει μία φωτογραφία του ιδιοκτήτη της συσκευής. Από την άλλη μεριά, η Google έχει χρόνο να βελτιώσει το Face Unlock και να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Μέχρι να το κάνει όμως, η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τις κλασικές μεθόδους προστασίας της συσκευής μας.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Face Unlock του Ice Cream Sandwich δεν είναι τόσο ασφαλές”

  1. Ο/Η tkonsoulas λέει:

    Πίστευα ότι στο βίντεο θα γινόταν κάποιο τέχνασμα με τη φωτογραφία για να ξεγελαστεί το Face Unlock. Απορώ που η Google άφησε να συμβεί κάτι τόσο απλό και συνάμα επικίνδυνο για το λειτουργικό της.