Η Google και η Samsung ανακοινώνουν το Galaxy Nexus

Μετά από καθυστέρηση μίας εβδομάδας λόγω της απώλειας του Steve Jobs, όπως δηλαδή δικαιολόγησαν την αναβολή του event η Samsung και η Google, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν από το Hong Kong το Galaxy Nexus. Το νέο smartphone αποτελεί το πρώτο κινητό που περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google, το Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που επέλεξε να του δώσει η Samsung το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα high-end smartphones και σε συνδυασμό με το λογισμικό που έρχεται με πολλές νέες αλλαγές, μετατρέπουν το Galaxy Nexus σε έναν σοβαρό αντίπαλο για το iPhone 4S, το οποίο γνωρίσαμε πριν από λίγο καιρό.

Το Galaxy Nexus έρχεται με οθόνη Super AMOLED HD στις 4,65'' που υποστηρίζει ανάλυση 1280x720 pixels και διπύρηνο επεξεργαστή με τον κάθε πυρήνα να είναι συγχρονισμένος στα 1,2 GHz. Η μνήμη RAM φτάνει το 1 GB, ένα μέγεθος που είναι αρκετά ικανοποιητικό (υπενθυμίζουμε πως το iPhone 4S περιλαμβάνει μόλις 500 MB μνήμη RAM), ενώ το νέο smartphone βγαίνει σε εκδόσεις των 16 ή 32 GB. Συνεχίζοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Galaxy Nexus περιλαμβάνει 5 MP οπίσθια camera η οποία μπορεί να καταγράψει video μέχρι 1080p και εμπρόσθια camera στα 1,3 MP. Τέλος, υπάρχει υποστήριξη για NFC, το οποίο σε συνδυασμό με το Google Wallet θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον συνδυασμό, BlueTooth 3.0, WiFi, accelerometer, compass, gyro και barometer.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν κάποιο από τα τελευταία smartphone είναι η συχνή ανάγκη για φόρτιση του. Στο Galaxy Nexus η Samsung επέλεξε να ενσωματώσει μία μπαταρία 1750 mAh, μόλις 30 mAh χαμηλότερα από την αντίστοιχη του iPhone 4S. Παρολαυτά, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτή θα μπορεί να αφαιρεθεί από το κινητό τηλέφωνο. Όλα αυτά η Samsung κατάφερε να τα χωρέσει μέσα σε ένα smartphone με διαστάσεις 135,5 x 67,94 x 8,94 mm. Όπως αναφέρουν όσοι παρευρέθησαν στο event, το κυρτό σχήμα της συσκευής κάνει το Galaxy Nexus να μην φαίνεται τόσο μεγάλο όταν κάποιος το κρατάει στο χέρι.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Galaxy Nexus, εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε πως η εταιρεία από εδώ και πέρα θα παίρνει πολύ σοβαρά τις πατέντες και όσον αφορά το νέο smartphone ελπίζει να αποφύγει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με την Apple. Παρολαυτά είναι πολύ πιθανό οι δύο εταιρείες να βρεθούν στα δικαστήρια, δεδομένης και της κίνησης της Samsung πριν από λίγες μέρες να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της Apple για πατέντες που παραβιάζονταν με την κυλκοφορία του iPhone 4S.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το Galaxy Nexus; Πιστεύετε πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με το νέο Ice Cream Sandwich το καθιστούν άξιο αντίπαλο των υπόλοιπων high-end smartphones; Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν συγκριτικό πίνακα με τα χαρακτηριστικά μερικών smartphones τελευταίας τεχνολογίας.

[via] [via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.