Dropbox: Το service που είπε όχι στον Steve Jobs και στην Apple

Dropbox

Το Dropbox σήμερα ανακοίνωσε ότι σήκωσε επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε series B funding round στο οποίο συμμετείχαν η Index Ventures, η Sequoia Capital, η Accel Partners και η Goldman Sachs μεταξύ άλλων. Αν και δεν αναφέρεται στο επίσημο press release που δόθηκε στην δημοσιότητα μέσα από το επίσημο site της εταιρίας, τα χρήματα θα διατεθούν για την απόκτηση άλλων εταιριών και τεχνολογιών, για πρόσληψη νέων και ταλαντούχων συνεργατών και για την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Όμως, το πραγματικά εντυπωσιακό νέο που διέρρευσε σήμερα σχετικά με το Dropbox, δεν ήταν η επένδυση των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτοξεύει την αξία του στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, το πιο εντυπωσιακό νέο ήταν η ιστορία που κυκλοφόρησε σχετικά με την άρνηση των ιδρυτών του Dropbox να πουλήσουν την υπηρεσία τους στην Apple και στον Steve Jobs για κάποιο άγνωστο, αλλά εννιαψήφιο, ποσό..

Στο video που ακολουθεί, η Victoria Barret του Forbes βρέθηκε στα κεντρικά γραφείο του Dropbox στην California για να ακούσει τον Drew Houston, έναν από τους δύο founders, να περιγράφει την εμπειρία του και το πώς ένιωσε όταν βρέθηκε στα headquarters της Apple. Αναφέρεται όμως και στην στιγμή που απέρριψε την πρόταση του Steve Jobs αλλά και τον σεβασμό που έδειχνε στον άνθρωπο που δημιούργησε την Apple καθώς αναφέρει πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από το να σου λέει ο ίδιος ο Steve Jobs ότι του αρέσει το προϊόν σου. Και έχει δίκιο.

Fast forward στο σήμερα και η ομάδα του Dropbox βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο challenge της μέχρι τώρας ζωής της: να αντιμετωπίσει το iCloud της ίδιας της Apple. Ο Drew Houston σίγουρα έχει σκεφτεί πολλές φορές την μέρα που είπε όχι στην Apple αλλά πλέον ήρθε η στιγμή να αποδείξει ότι πήρε την σωστή απόφαση και να δικαιώσει τους investors που έχουν πιστέψει σε αυτόν και στους συνεργάτες του.

Κρίνοντας από εμένα, παρόλο που είμαι Apple fanboy, δεν πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψω το Dropbox για το iCloud. Μάλιστα, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα αποκτήσω και συνδρομητικό account για να μπορέσω να έχω ακόμα περισσότερο online χώρο για να αποθηκεύω τα δεδομένα μου. Κι ας είναι δωρεάν το iCloud, κι ας βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της -αγαπημένς μου- Apple..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.