Ο Richard Branson επενδύει αρκετά εκατομμύρια στο Square

Το “mobile wallet”, όπου δηλαδή το smartphone μας αντικαθιστά το πορτοφόλι, είναι ένα αρκετά αναπτυσσόμενο trend, με αποτέλεσμα να τραβάει όλο και περισσότερα βλέμματα πάνω του, είτε μιλάμε για αύξηση χρηστών, είτε για αύξηση επενδύσεων. Ένας από τους πρωταγωνιστές σε αυτήν την αγορά είναι το Square, μία εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Jack Dorsey, τον συνιδρυτή του Twitter, τον Μάιο του 2010. Η τελευταία σημαντική επένδυση που είδαμε στο Square έγινε από τον Richard Branson, με ύψος που φτάνει, όπως μαθαίνουμε, τα “multimillion-dolllar” επίπεδα.

Η επένδυση αυτή, την οποία ανακοίνωσε ο Branson μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και ενός blog post στο site του Virgin Group, όπου είναι ιδρυτής και πρόεδρος, ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία του Square. Μετά από μία πρόσφατη επένδυση της Kleiner Perkins Caufield & Byers, αυτή είχε ξεπεράσει το $1 δις. Χάρη στην επένδυση του Branson, η startup του Jack Dorsey αποκτάει ακόμα έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στα μεγαθήρεια των Google/Mastercard, του PayPal και των AT&T/T-Mobile/Verizon.

Με το Square card reader, που συνδέεται σε smartphones και tablets, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιεί την φορητή του συσκευή για να διαχειρίζεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. Το Square μέχρι σήμερα έχει διαθέσει πάνω από 800.000 τέτοιους card readers και η αξία των συναλλαγών που διαχειρίζεται ξεπερνάει σε ετήσια βάση τα $2 δις.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.