Ένας χάρτης μόνο γλώσσες!

H Google έδωσε το ελεύθερο στον Eric Fisher να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του Google Chrome Translator για να δημιουργήσει οπτικά γραφήματα ανάλογα με την χρήση του browser. Ο Eric με την σειρά του, συνδύασε όλα τα δεδομένα, σύγκρινε στοιχεία και έφτιαξε παγκόσμιους και πανέμορφους γλωσσικούς χάρτες.

Όλες οι γλώσσες αντιπροσωπεύονται από ένα χρώμα. Η συχνότητα εμφάνισης της κάθε γλώσσας δημιουργεί κόμβους με πιο έντονη παρουσία. Επίσης, εξαιτίας της γλώσσας φαίνεται να ξεχωρίζουν οι χώρες και τα σύνορα τους. Η πιο εντυπωσική ήπειρος είναι η Ευρώπη, περισσότερες γλώσσες, διαφορετικά χρώματα, μίξεις, ανταλλαγές. Επίσης, φαίνεται πως ανα τον κόσμο τα αγγλικά έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις, ενώ η πιο ομοιόμορφη χώρα είναι κατά την άποψή μου η Ιαπωνία.

Θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνουμε αυτά τα γραφήματα, με προηγούμενα, αν υπάρχουν, ή επόμενα που θα προκύψουν, ώστε να δουμε την επιρροή κάποιας γλώσσας ή την υποχώρηση κάποιας άλλης. Η επεξεργασία και αναπαράσταση στοιχείων, Data Visualisation, είναι η μέθοδος που αν έχει στο παρασκήνιο πλούσιο υλικό, δίνει αρκετά χρήσιμες πληροφορίες.

Οι γλωσσικοί χάρτες που έφτιαξε ο Eric Fisher για χάρη της Google είναι χρήσιμοι και γοητευτικοί. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ, ενώ τα δικαιώματα της φωτογραφίας είναι ανοικτά και επιτρέπετε να την κατεβάσετε και να την αποθηκεύσετε στο αρχείο σας.

[via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.