Facebook: 600.000 ύποπτα logins καθημερινά - παίρνει επιπλέον μέτρα

Μια υπηρεσία όπως το Facebook, με περίπου 1 δις logins κάθε μέρα, είναι υποχρεωμένη να δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της. Όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν κάνει όμως, ο κίνδυνος είναι πάντα εκεί. Σε ένα infographic που δημοσίευσε το Facebook, παρατηρούμε πως το 0,6% των logins που γίνονται καθημερινά είναι ύποπτα. Μπορεί με μια πρώτη ματιά το ποσοστό να φαίνεται μικρό, όμως αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 600.000 συνδέσεις. Αυτό μεταφράζεται σε 1 ύποπτο login κάθε 140 milliseconds!

Σε μια προσπάθεια να μειώσει ακόμα περισσότερο αυτό το ποσοστό, το Facebook ανακοίνωσε 2 νέα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χρήστες για να διαφυλάξουν τον λογαριασμό τους και κατ’ επέκταση α δεδομένα τους. Το πρώτο ονομάζεται Trusted Friends, το οποίο είναι μία λίστα 3-5 ατόμων που εμπιστεύεστε. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, το Facebook θα στείλει κωδικούς σε αυτήν την ομάδα και, αφού σας τους δώσουν, εσείς θα μπορέσετε να ξανασυνδεθείτε σε αυτό. Το δεύτερο σας επιτρέπει να προσθέσετε κωδικούς σε συγκεκριμένες εφαρμογές, έτσι ώστε ακόμα κι αν κάποιος συνδεθεί με τον λογαριασμό σας, δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές.

Στο παρακάτω infographic θα μάθετε για όλα τα μέτρα ασφάλειας τα οποία μπορείτε να πάρετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας, καθώς και μερικές ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο συχνά συναντάμε spam στο Facebook.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

* Ο αριθμός των 750 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών που αναφέρεται στο infographic σήμερα είναι ξεπερασμένος, μιας και αυτό το milestone είχε επιτευχθεί από τον Ιούλιο. Τώρα αναμένεται ο αριθμός αυτός να έχει αυξηθεί.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.