Startup Live Athens: οι Ελληνικές startups γνωρίζονται και εξελίσσονται

Startup Europe

Το μικρό Γαλατικό χωριό των Ελληνικών startups, αρχίζει να εξαπλώνεται. Πριν από μερικά χρόνια, όλα τα OpenCoffees στην χώρα μας άνοιγαν με το περίφημο "οι Ελληνικές startups είναι εδώ". Fast forward στο σήμερα και η κοινότητα έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Τα επιτυχημένα παραδείγματα έχουν πολλαπλασιαστεί και, τηρουμένων των αναλογιών, η κοινότητα έχει ωριμάσει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα events που πλαισιώνουν τις startups και τις καινοτόμες ιδέες. Το Startup Live έρχεται στην Ελλάδα και στην Αθήνα.

Το Startup Live Athens θα διεξαχθεί από τις 4 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στο κέντρο της πόλης. Τι ακριβώς είναι το Startup Live Athens όμως; Πρόκειται για ένα event στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις ιδέες τους, θα πάρουν feedback από μερικούς ιδιαίτερα επιτυχημένους mentors (Έλληνες και ξένους) και θα γνωρίσουν startupers με διαφορετικό background με τους οποίους πιθανότατα θα συνεργαστούν.

Οι πιο τολμηροί, θα ανέβουν στην σκηνή του Startup Live Athens και θα μοιραστούν την ιδέα τους με όλους τους participants. Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα πρέπει να πείσουν το κοινό ότι η δική τους ιδέα είναι το next big thing του διαδικτύου και να καταφέρουν να προσελκύσουν τους mentors και -γιατί όχι;- κάποιον investor.

Στόχος του event είναι να λειτουργήσει ως accelerator και οι startups που θα συμμετέσχουν, άσχετα με τον βαθμό υλοποίησης, να αναπτυχθούν με ταχύτατους ρυθμό που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα απαιτούσε περισσότερες μέρες, αν όχι εβδομάδες ή μήνες. Όμως, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των startups είναι το feedback που θα πάρουν τόσο από τους mentors αλλά κυρίως από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Μέσα σε μία μέρα, ακόμα και startups που βρίσκονται στα πρώτα τους στάδια, θα ακούσουν γνώμες και απόψεις από 150 ανθρώπους.

Προσωπικά, το concept του Startup Live Athens το βρίσκω ιδιαίτερα θελκτικό και ταιριαστό με την Ελληνική νοοτροπία. Μέσα σε 3 ημέρες προλαβαίνεις να γνωρίσεις αρκετό κόσμο, να κάνεις το απαραίτητο networking και, κυρίως, να ξεπεράσεις το "η ιδέα μου είναι η καλύτερη και δεν την λέω σε κανέναν για να μην μου την κλέψουν". Το πιθανότερο είναι ότι η ιδέα σου είναι μέτρια και στο Startup Live Athens θα το συνειδητοποιήσεις αυτό. Όμως, αντί να απελπιστείς, θα έχεις ανθρώπους δίπλα σου πρόθυμους να σε βοηθήσουν ώστε να μετατρέψεις την ιδέα σε κάτι πραγματικά εκπληκτικό!

Μην το σκέφτεσαι και δήλωσε συμμετοχή άμεσα, είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις ούτε στιγμή καθώς σε αυτές τις 3 μέρες, θα ανοίξει το μυαλό σου και θα γνωρίσεις ανθρώπους που πιστεύουν ότι η επιχειρηματικότητα θα μας βγάλει από την κρίση νοοτροπίας στην οποία έχουμε βρεθεί..

[Disclaimer: Το www.away.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Startup Live Athens]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Startup Live Athens: οι Ελληνικές startups γνωρίζονται και εξελίσσονται”

  1. Ο/Η JessErickson λέει:

    The founders and teammates for IMellon have been busy developing a business model, internationalization strategy and pricing model. I'm discovering the challenges a startup faces in the early stages and really admire the teamwork, hardcore brainstorming sessions and efforts of this group. Honored to be here as a mentor. Great job everyone and really look forward to hearing the pitches at the end of today. -Jess