Steve Jobs, 1955-2011

Ο Steve Jobs έφυγε από κοντά μας σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ως συνιδρυτής και πρόεδρος της Apple, ο Steve ήταν ένας εξαιρετικός οραματιστής, καταφέρνοντας με τα επιτεύγματα του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, να αλλάξει ολοκληρωτικά τον κόσμο της τεχνολογίας. Και όχι μόνο. Ποιος μπορεί να φανταστεί τον κόσμο χωρίς την Pixar; Πάντα αναζητούσε την τελειότητα σε ό,τι κι αν δημιουργούσε και θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Μόλις έμαθα τα νέα για τον θάνατο του θυμήθηκα την ομιλία που είχε δώσει στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Stanford το 2005. Τότε μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

Remembering that I'll be dead soon is the most important tool I've ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure — these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.

Τα παραπάνω λόγια τα ακολούθησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Στις επόμενες μέρες θα γραφτούν πολλά για τον Steve Jobs, όμως όλοι θα τον θυμόμαστε για αυτά που κατάφερε, που επαναπροσδιόρισε το τι σημαίνει smartphone, που δημιούργησε μία νέα κατηγορία υπολογιστών, που άλλαξε τον κόσμο του web.

Ίσως οι συνεργάτες του να γνώριζαν την κατάσταση και γι αυτό να επέλεξαν το campus της Apple για την προχθεσινή παρουσίαση. Ίσως γι αυτό ο Tim Cook ήταν τόσο ήρεμος κατά τη διάρκεια της. Κανείς δεν θα το μάθει.

Καλό σου ταξίδι Steve..

[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.