Steve Jobs, 1955-2011: Η μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου του

Όταν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ο Steve Jobs ανακοίνωνε πως αφήνει τη θέση του CEO της Apple, διαβάσαμε πολλά για το τι είχε καταφέρει κατά τη διάρκεια της θητείας του σε αυτήν. Όπως είχαμε αναφέρει τότε, ίσως η μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου του, ήταν τα σχόλια ανθρώπων από την Google, τη Microsoft, τη Nokia και άλλες, εταιρειών που είναι αντίπαλες της Apple. Έτσι και σήμερα, λίγες ώρες αφότου ο Steve Jobs έφυγε από τη ζωή, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν τα συληπητήρια τους και το τι πίστευαν για έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας.

  • Bill Gates, συνιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft

Ο κόσμος σπάνια βλέπει κάποιον με την βαθιά επιρροή που είχε ο Steve, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για πολλές γενιές ακόμα. Για εμάς που ήμασταν αρκετά τυχεροί να εργαστούμε μαζί του, ήταν μία εξωφρενικά μεγάλη τιμή. Ο Steve θα μου λείψει πάρα πολύ.

Από τις πρώτες μέρες της Google, όποτε ο Larry και εγώ αναζητούσαμε έμπνευση για το όραμα και την ηγεσία, δεν χρειαζόταν να κοιτάξουμε πιο μακριά από το Cupertino. Steve, το πάθος σου για την υπεροχή το αισθάνεται οποιοσδήποτε έχει αγγίξει κάποιο προϊόν της Apple (συμπεριλαμβανομένου του MacBook από το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή). Και το έχω δει μόνος μου τις λίγες φορές που έχουμε συναντηθεί. Εκ μέρους όλων εμάς εδώ στην Google και γενικότερα στον κλάδο της τεχνολογίας, θα μας λείψεις πάρα πολύ. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους στην Apple.

  • Larry Page, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Google

Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος ακούγοντας τις ειδήσεις για τον Steve. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με απίστευτα επιτεύγματα και εκπληκτική λάμψη. Πάντα φαινόταν να είναι σε θέση να σου πει σε πολύ λίγες λέξεις αυτό που θα έπρεπε να σκέφτεσαι, πριν το σκεφτείς. Η εστίαση του στην εμπειρία του χρήστη πάνω απ’ όλα, ήταν μία πηγή έμπνευσης για μένα. Ήταν πολύ ευγενικός προσεγγίζοντας με όταν έγινα CEO της Google και ξοδεύοντας χρόνο προσφέροντας τις συμβουλές και τη γνώση του, ακόμα κι όταν δεν ήταν καθόλου καλά. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του και ολόκληρη την οικογένεια της Apple.

  • Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook

Steve, σε ευχαριστώ που ήσουν ένας μέντορας και ένας φίλος. Ευχαριστώ επειδή έδειξες ότι αυτό που χτίζεις, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Θα μου λείψεις.

  • Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν επαρκώς τη λύπη μας για τον θάνατο του Steve ή και την ευγνωμοσύνη μας για την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί. Θα τιμήσουμε την μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας στο να συνεχίσουμε το έργο που τόσο πολύ αγαπούσε.

  • John Lasseter, καλλιτεχνικός διευθυντής της Walt Disney και της Pixar, και Ed Catmull, πρόεδρος της Walt Disney και της Pixar

Ο Steve Jobs ήταν ένας εξαιρετικός οραματιστής, ένας πολύ καλός φίλος και το κατευθυντήριο φως της οικογένειας της Pixar. Είδε τις δυνατότητες της Pixar, πολύ πριν τις δούμε οι υπόλοιποι και πέρα από όλα όσα οποιοσδήποτε είχε φανταστεί για αυτήν την εταιρεία. Ο Steve μας εμπιστεύτηκε και πίστεψε στο τρελό όνειρο μας να δημιουργήσουμε ταινίες κινουμένων σχεδίων με τη βοήθεια του υπολογστή. Το μοναδικό πράγμα που πάντα έλεγε ήταν απλά “make it great”. Αυτός είναι η αιτία που η Pixar εξελίχθηκε όπως εμείς, και η δύναμη, η ακεραιότητα και η αγάπη του για τη ζωή, μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους. Θα είναι πάντα ένα κομμάτι του DNA της Pixar. Σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη στιγμή, οι καρδιές μας είναι με την γυναίκα του, τη Laurene, και τα παιδιά τους.

Ο κόσμος έχει χάσει έναν οραματιστή. Μπορεί να μην υπάρχει μεγαλύτερος φόρος τιμής για την επιτυχία του Steve, από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έμαθε για το θάνατο του μέσα από κάποια συσκευή που εκείνος δημιούργησε. Η Michelle και εγώ στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στην γυναίκα του Steve, τη Laurene, στην οικογένεια του και σε όλους όσους τον αγάπησαν.

  • Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft

Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλληπητήρια μου για τον θάνατο του Steve Jobs, ενός εκ των ιδρυτών της βιομηχανίας μας και ενός αληθινού οραματιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του, όλους στην Apple και όλους όσους άγγιξε το έργο του.

  • Stephen Elop, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia

Το πάθος του Steve για την απλότητα και την κομψότητα αφήνει μία κληρονομιά που θα διαρκέσει. Οι σκέψεις όλων στη Nokia είναι με τους φίλους και την οικογένεια του.

  • Steven Spielberg, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος

Ο Steve Jobs ήταν ο μεγαλύτερος εφευρέτης από την εποχή του Thomas Edison. Έβαλε τον κόσμο στα χέρια μας.

[via] [image]

Σχολιάστε >
34 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.