Το Facebook θα ανακοινώσει την iPad εφαρμογή του (και όχι μόνο) στο event του iPhone 5

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, φαίνεται πως η ανάπτυξη της εφαρμογής του Facebook για το iPad έχει ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με πηγές του Mashable, αυτή θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iPhone 5 που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Επιπλέον στο ίδιο event θα παρουσιαστεί μία ανανέωση της εφαρμογής που υπάρχει για το iPhone/iPod Touch. Τα παραπάνω όμως δεν αποτελούν το μεγαλύτερο νέο, κι αυτό γιατί υπάρχει μία πιθανότητα στην ίδια παρουσίαση να γνωρίσουμε και το Project Spartan για το οποίο είχαμε ακούσει πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι.

Πολλοί από τους κατόχους ενός iPad περίμεναν αυτήν την εφαρμογή εδώ και καιρό, αφού μέχρι σήμερα συμβιβάζονταν με την αντίστοιχη που υπάρχει για τις μικρότερες συσκευές της Apple. Πριν από λίγο καιρό κανείς μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε μία αρχική μορφή της εφαρμογής αυτής, απλά “πειράζοντας” ένα αρχείο σε μία jailbroken συσκευή. Παράλληλα, η νέα έκδοση της εφαρμογής για το iPhone θα περιλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις στην ταχύτητα, ενώ το interface θα αλλάξει παίρνοντας στοιχεία από την εφαρμογή για το iPad.

Το Project Spartan αποτελεί μία νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει εδώ και καιρό το Facebook, με τη βοήθεια της οποίας τα διάφορα applications που υπάρχουν στο δίκτυο θα μπορούν να τρέξουν μέσω HTML5 σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Όπως καταλαβαίνουμε, τα οφέλη που θα αποκομίσει το Facebook από κάτι τέτοιο είναι πάρα πολλά. Φαίνεται πως η HTML5 δεν προκαλεί μόνο προβλήματα στην εταιρεία από το Cupertino. Κερδισμένες από αυτήν την ιστορία θα βγουν και οι εταιρείες που δημιουργούν smartphones και tablets, κάτι που η Apple έχει καταλάβει και γι αυτό συνεργάζεται -όπως μαθαίνουμε- με το Facebook για να τελειοποιηθεί η νέα πλατφόρμα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.