Facebook's f8: Timeline, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπετε τα profiles

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών και των αλλαγών που γνωρίσαμε χθες στο 4ο f8 Developer Conference από το San Fransisco, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το Timeline, ένα νέο είδος profile που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα βλέπαμε μέχρι σήμερα. Το Timeline μπορεί και να χαρακτηριστεί ως ένα λεύκωμα, ταξινομώντας με βάση το χρόνο status updates, photos, videos και άλλα πράγματα, με σκοπό να δημιουργήσει μία απεικόνιση των στιγμών της ζωής μας.

Στο Timeline βρίσκεται περιεχόμενο με βάση δύο παραμέτρους, το πόσο σημαντικό ήταν και πόσο πίσω στο παρελθόν συνέβη. Επιλέγοντας ένα έτος, θα δείτε πως ήταν η ζωή σας εκείνη την περίοδο, ενώ μπορείτε να επιλέξετε στο Timeline να εμφανίζονται μόνο φωτογραφίες ή μόνο τοποθεσίες, έτσι ώστε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα κάποιον. Οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν λεπτομέρειες ή γεγονότα από τη ζωή τους που συνέβησαν πριν δημιουργήσουν λογαριασμό στο Facebook, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό τους.

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου ο Zuckerberg είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη με τον Michael Arrington πως το “privacy έχει πεθάνει” και έχει δίκιο ως ένα σημείο. Οι σημερινές αλλαγές δείχνουν το ίδιο πράγμα και είναι σίγουρο πως θα κάνουν τις συζητήσεις σχετικά με το προσωπικό απόρρητο να φουντώσουν για ακόμα μία φορά, αφού όπως είναι φυσικό, όσο περισσότερα μοιράζονται οι χρήστες στο web, τόσο περισσότερο περιορίζεται το απόρρητο τους.

Οι χρήστες βέβαια θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο του ποιος βλέπει το Timeline τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα όσα μοιράζονται στο δίκτυο. Το Timeline θα είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους developers, ενώ όσοι θέλουν θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν σε λίγο καιρό πρωτού αυτό ενεργοποιηθεί επίσημα σε όλους τους χρήστες του Facebook.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.