Shaker στο Facebook, για virtual drinks

Shaker Facebook App

Κάθε χρόνο στο TechCrunch Disrupt παρουσιάζονται νέες startups κα εφαρμογές που αφήνουν τους παρευρισκόμενους, και όσους το παραοκολουθούν από μακριά, με μία αίσθηση ανυπομονησίας για το public launch τους. Φέτος, νικήτρια αναδείχθηκε η startup που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του Facebook App με τίτλο Shaker. Αν ήθελε κάποιος να το περιγράψει με μία μόνο πρόταση, θα έλεγε ότι πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρονικό bar.

Αφού κάνεις login και επιλέξεις το δωμάτιο στο οποίο θες να μπεις, αμέσως μετά ξεκινάς να συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως σε ένα bar: πίνεις το ποτό σου, μπορείς να κεράσεις κάποιον ένα ποτό, ξεκινάς συζητήσεις με γνωστούς και αγνώστους ενώ μπορείς απλά να συμμετάσχεις σε μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος. Φυσικά, μπορείς να παίξεις και την δική σου μουσική για να την ακούνε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Πρόκειται για μία απλή ιδέα με τεράστιες προοπτικές. Όπως σωστά γράφτηκε και άρθρο του TechCrunch, το Shaker είναι ένας συνδυασμός του Sims, του SecondLife και του Turntable.fm. Τα έσοδα θα προέλθουν από, τι άλλο, virtual goods αν και οι Ισραηλινοί developers έχουν ήδη σηκώσει κεφάλαιο ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κάποιος εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε να πει ότι πλέον οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί το διαδίκτυο. Σήμερα, χάρη και στο Facebook, δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στην διαδικτυακή περσόνα και την offline προσωπικότητα μας αλλά λειτουργούν ως ένα. Αυτό, το έχουν αντιληφθεί πλήρως οι developers και δημιουργούν εφαρμογές που απευθύνονται στο νέο υβρίδιο της προσωπικότητας μας. Μία από αυτές τις εφαρμογές, είναι και το Shaker..

[via] [photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.