Οι Κινέζοι δημιουργούν θεματικό πάρκο με τα Angry Birds

Παίζοντας τους τίτλους της σειράς Angry Birds, έχω σκεφτεί πως θα ήταν ένα θεματικό πάρκο με αυτό το θέμα. Φαίνεται πως στην Κίνα συμφωνούν μαζί μου και, μετά τις απομιμήσεις των Apple Stores, αυτή τη φορά δημιούργησαν στην πόλη Changsha ένα θεματικό πάρκο όπου ο κάθε ένας μπορεί με τη βοήθεια μιας μεγάλης σφεντόνας, να πετάξει τα λούτρινα των Angry Birds πάνω στα... κακά γουρούνια. Όλα αυτά βέβαια, χωρίς τη συγκατάθεση της Rovio.

Το Angry Birds είναι ένα παιχνίδι το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να παίζει μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ το "κυνήγι για τα 3 αστεράκια" μπορεί να σε κρατήσει απασχολημένο μαζί του για πολλές ώρες. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το παιχνίδι της Rovio σημειώνει τόση επιτυχία, και όχι μόνο στον δυτικό κόσμο. Από φέτος το καλοκαίρι η Rovio έχει δώσει περισσότερη βαρύτητα στην Κίνα, εδραιώνοντας συνεργασίες με εταιρείες της χώρας, όπου περιμένει να πετύχει περισσότερα από 100 εκατ. downloads μέχρι το τέλος του έτους.

Η Rovio βρίσκει ανταπόκριση και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του θεματικού πάρκου για χάρη των Angry Birds. Η εταιρεία βέβαια βρίσκεται σε δίλημμα, να κινηθεί εναντίον του δημιουργού του πάρκου, μιας και δεν έχει αγοράσει τα δικαιώματα, ή όχι; Αν αποφασίσει να μην κινηθεί, θα είναι σαν να επιτρέπει σε πολλούς ακόμα να δημιουργήσουν ανάλογα πάρκα σε όλο τον κόσμο, ενώ αν από την άλλη μεριά κινηθεί, θα χαλάσουν κάτι που σίγουρα συμβάλλει στο brand building της εταιρείας στην Ασία.

Όπως και να 'χει πάντως, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να είχαμε ένα τέτοιο πάρκο και στην Ελλάδα, δεν συμφωνείτε;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.