Τι χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε φωτογραφίες στις διακοπές;

Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Σκιάθος... είναι μόνο μερικοί από τους προορισμούς που επιλέξαμε για τις διακοπές του καλοκαιριού που τελειώνει. Όπου και να πήγαμε, είναι σίγουρο πως οι φωτογραφίες που τραβήξαμε είναι πολλές. Τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι έβγαζαν φωτογραφίες με κάποια φωτογραφική μηχανή, όμως οι καιροί αλλάζουν. Έτσι, καθώς τα smartphones με μία καλή camera πολλαπλασιάζονται, όλο και πιο πολλοί επιλέγουν να μην πάρουν μία φωτογραφική μηχανή στο ταξίδι μαζί τους.

Στην περυσινή έρευνα του Photobucket, το ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το smartphone τους για να τραβήξουν φωτογραφίες στις διακοπές ήταν μόλις 27%. Βλέποντας τις απαντήσεις των 2.500 ερωτηθέντων που είχαμε φέτος, παρατηρούμε πως ο αριθμός αυτός σχεδόν διπλασιάστηκε, αφού έφτασε το 58%. Αντίθετα, οι χρήστες μίας απλής φωτογραφικής μηχανής μειώθηκαν κατά 6%. Φυσικά στις διακοπές δεν τραβάμε μόνο φωτογραφίες, αλλά και video. Αυτό αποτιπώνεται και στα αποτελέσματα της έρευνας, όπου το 45% τραβάει video τουλάχιστον 1 φορα την εβδομάδα, ενώ το 17% χρησιμοποιεί τη φορητή του συσκευή κάθε μέρα.

Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στα smartphones για την επεξεργασία και τον διαμοιρασμό των φωτογραφιών είναι πολλές. Το ίδιο ισχύει και για τις ιστοσελίδες τύπου Flickr, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να χρησιμοποιούν, για τις ίδιες φωτογραφίες, αρκετές από αυτές. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρουμε πως το 41% των ερωτηθέντων είπαν πως ανέβασαν τις φωτογραφίες τους από τις διακοπές σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά sites.

Έχετε μοιραστεί online τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας; Ποια υπηρεσία επιλέξατε; Facebook, Flickr, Instagram ή κάτι άλλο;

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.