GLMPS για iOS: Προσθέτοντας κίνηση στις φωτογραφίες

Από τη στιγμή που βγήκε στο App Store, το GLMPS έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του, όχι μόνο από τους χρήστες αλλά και από εταιρείες. Η ιδέα πίσω από την εφαρμογή είναι πως, σε αντίθεση με το Instagram με το οποίο αρκετοί το παρομοιάζουν, εδώ προσθέτουμε κίνηση στην φωτογραφία μας. Αυτό γίνεται καταγράφοντας τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήψη της, βλέποντας έτσι τις -αστείες πολλές φορές- καταστάσεις που δημιουργούνται καθώς κάποιος προετοιμάζεται για να βγει μια φωτογραφία.

Παρόλο που βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 1.0, το GLMPS έχει μερικά από τα χαρακτηστικά που απαιτούνται για να κάνει επιτυχία μια εφαρμογή: απλή ιδέα, καθαρή και καλή υλοποίηση και social integration. Όταν κάποιος τραβήξει μια φωτογραφία-video μπορεί να το μοιραστεί στο Facebook, στο Twitter, στο Foursquare ή ακόμα και στο Tumblr. Κάθε λήψη, αντιστοιχίζεται στο δικό της URL, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να το δείξει εύκολα σε φίλους ή γνωστούς, οι οποίοι, χάρη στην τεχνολογία HTML5, μπορούν να το δουν οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Όπως δηλώνει ο δημιουργός του, Paul Robinett, η εφαρμογή είναι "ένας μαγικός τρόπος να μοιράζεσαι τη ζωή με άλλους". Ήδη το GLMPS και το Foursquare συζητάνε την έναρξη μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, κάτι που ίσως να επιτρέψει τους χρήστες να κάνουν check-in και μέσω του GLMPS. Πέρα από το Foursquare, ακόμα μία εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον για τη νέα εφαρμογή, η Apple. Όπως αναφέρει ο Robinett, η Apple αναρωτιόταν γιατί κανένας μέχρι τώρα δεν σκέφτηκε να δημιουργήσει κάτι ανάλογο και προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του. Άλλωστε, η Apple θα έχει έμμεσο κέρδος από την επιτυχία του GLMPS, αφού οι εφαρμογές είναι ένα κριτήριο επιλογής smarpthone.

Μια από τις διαφορές του με το Instagram, είναι πως στο τελευταίο βλέπουμε κυρίως τοπία και αντικείμενα, ενώ η λογική του GLMPS μας οδηγεί στο να καταγράφουμε κυρίως στιγμές με ανθρώπους και ζώα. Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή (απαιτεί iOS 4.2+), μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Παρόλο που το ανέβασμα video χωρίς WiFi είναι πιθανό να αποδειχθεί επίπονη διαδικασία, το GLMPS έχει τα χαρακτηριστικά για να επιτύχει. Αν όπως λένε άλλωστε μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ένα video αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερες.

[via] [via]

Σχολιάστε >
17 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.