instagr.am: 150 εκατομμύρια φωτογραφίες, μέσα σε 9 μήνες λειτουργίας

Η επιτυχημένη εφαρμογή Instagram ανακοίνωσε πως οι χρήστες της έχουν ανεβάσει περισσότερες από 150 εκατομμύρια φωτογραφίες, μόλις 9 μήνες από την ημέρα που εμφανίστηκε στο App Store. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να χρησιμοποιείται από 7 εκατ. χρήστες, οι οποίοι ανεβάζουν 1,3 εκατ. φωτογραφίες καθημερινά, ή αλλιώς 15 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο.

Θα αναρωτιέται κάποιος πως το Instagram κατάφερε να έχει τέτοια επιτυχία, τη στιγμή που ούτε κάποιο πλήρως λειτουργικό site έχει, ούτε είναι διαθέσιμο για άλλες πλατφόρμες πέραν του iOS, ούτε διακρίνεται για τα πολλά χαρακτηριστικά του. Αντίθετα μάλιστα, οι αντίπαλοι του υποστηρίζουν πως από το Instagram λείπουν βασικά features και πως το όριο 612x612 στην ανάλυση των φωτογραφιών, τις καταστρέφει. Κι όμως οι χρήστες του φαίνεται να το λατρεύουν. Η κίνηση που το έκανε να εκτοξευτεί, είναι το άνοιγμα του API του, χάρη στο οποίο έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα εφαρμογών γύρω από αυτό.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν αυτά τα 7 εκατ. χρηστών άλλες φορές έχουν κάποιο φίλτρο, ενώ άλλες φορές όχι (οι #nofilter φωτογραφίες αντιστοιχούν στο 20%). Όπως και να 'χει, η μικρή ομάδα (μόλις 4 άτομα) που βρίσκεται πίσω από το Instagram έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς χρήστες, χωρίς αυτοί να ενοχλούνται από την απλότητα της εφαρμογής. Ίσα ίσα, αυτή η απλότητα είναι που τραβάει το ενδιαφέρον των περισσότερων.

Όσοι είστε χρήστες κάποιας iOS συσκευής και δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το Instagram, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Παρακάτω βλέπετε την 150.000.000η φωτογραφία που ανέβηκε στην υπηρεσία. Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Instagram; Ανήκετε σε αυτούς που συνδέονται σε αυτό καθημερινά;

[via] [image]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “instagr.am: 150 εκατομμύρια φωτογραφίες, μέσα σε 9 μήνες λειτουργίας”

  1. Ο/Η Dimpapadok λέει:

    Το λατρεύω !!!

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @Dimpapadok Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που το έχει χρησιμοποιήσει και δεν το έχει λατρέψει.. :)