Η Nintendo "κόβει" την τιμή του 3DS από $249,99 στα $169,99

Η Nintendo ανακοίνωσε μείωση στην τιμή διάθεσης του Nintendo 3DS από $249,99 σε $169,99 και μάλιστα μόλις 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Η νέα πολιτική αναμένεται να εφαρμοστεί από 12 Αυγούστου, ενώ ανάλογη μείωση περιμένουμε να δούμε και στη χώρα μας. Με τη μείωση αυτή η Nintendo ίσως να δείχνει την απογοήτευση της όσον αφορά τις πωλήσεις της κονσόλας, οι οποίες ομολουμένως δεν είναι οι αναμενόμενες.

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, η υψηλή ζήτηση (συγκριτικά με τις προηγούμενες φορητές κονσόλες της εταιρείας) δεν μεταφράστηκε σε πωλήσεις. Όπως λέει και ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata, τώρα είναι η ευκαιρία για όσους είχαν το δίλημμα να προχωρήσουν ή όχι στην αγορά του. Η Nintendo δεν ξέχασε αυτούς που ήδη έχουν αγοράσει την κονσόλα, αφού θα τους προσφέρει δωρεάν 20 παιχνίδια για να κατεβάσουν, 10 από το NES Virtual Console και 10 από το Game Boy Advance Virtual Console.

Σύμφωνα με την Nintendo, αυτή η απόφαση έρχεται για να τονώσει τις πωλήσεις του 3DS, ειδικά τώρα το φθινόπωρο που περιμένουμε την έλευση αρκετών νέων παιχνιδιών για την κονσόλα. Μερικά από αυτά, τα οποία θα δούμε τον Σεπτέμβρη, είναι τα Star Fox 64 3D, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Kid Icarus Uprising. Πέρα από αυτά η Nintendo σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά παιχνίδια όπως τα κλασικά Super Mario Bros και Donkey Kong Jr.

Το πρώτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας, το οποίο τέλειωσε στις 30 Ιουνίου, ήταν απογοητευτικό με την Nintendo να ανακοινώνει έσοδα σχεδόν 50% πιο κάτω από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Πέρα από τις χαμηλές πωλήσεις, ας μην ξεχνάμε πως ακόμα ένας λόγος που οδήγησε την Nintendo σε αυτή την απόφαση, ίσως να είναι το PlayStation Vita. Αυτό αναμένεται να έρθει μέχρι το τέλος του έτους και θα κοστίζει όσο και το 3DS μέχρι τώρα, δηλαδή $249.

Προσωπικά αν ήταν να διαλέξω κάποια από τις δύο, θα προτιμούσα αυτή της Sony. Εσείς ποια από τις δύο κονσόλες θα επιλέγατε; Nintendo 3DS ή PlayStation Vita;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.