30 χρόνια από την πρώτη έκδοση του MS-DOS

Πριν από 30 χρόνια, μια τέτοια μέρα του 1981 η Microsoft αγόραζε από την Seattle Computer Company το λειτουργικό της τελευταίας που τότε ονομάζονταν QDOS (Quick and Dirty Operating System) έναντι $75.000. Έτσι γεννήθηκε το MS-DOS. Σήμερα πια η Microsoft έχει σταματήσει την ανάπτυξη του, με την τελευταία έκδοση 8.0 να βγαίνει τον Σεπτέμβριο του 2000.

Μετά την αγορά, και έχοντας τη βοήθεια της IBM, με την οποία συνεργάζονταν, κατάφερε να εξελίξει το MS-DOS και να το κάνει να έχει τέτοια επιτυχία, ώστε κανένα άλλο από τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή να μην μπορεί να το "χτυπήσει". Ακόμα και όταν ήρθαν τα πρώτα Windows το 1985, η Microsoft γνώριζε πολύ καλά τη σημασία που είχε για αυτήν το MS-DOS.

Ποιος ξέρει αν ο Bill Gates θα είχε μαζέψει τα χρήματα που έχει τώρα, τα οποία σύμφωνα με το Forbes φτάνουν τα $56 δις, αν δεν είχε αγοράσει τότε το MS-DOS; Όπως και να χει, η Microsoft χρωστάει πολλά στο λειτουργικό σύστημα που δεν υπάρχει πια, αφού αυτό αποτέλεσε το θεμέλιο των Windows. Παρακάτω βλέπετε ένα promo το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση της 5ης έκδοσης του λειτουργικού, ενώ περισσότερα για την ιστορία του μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.