Shortmail.com, κάθε mail θα έχει μόνο 500 χαρακτήρες!

Shortmail.com

Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο αν αγαπάω ή αν μισώ το email inbox μου. Σίγουρα όμως δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Και το πρόβλημα δεν είναι τα μικρά και άμεσα emails που μπορεί να ανταλλάσω δεκάδες σε καθημερινή βάση. Αυτά τα έχω αποδεχτεί ως μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας και δεν με ενοχλούν. Το πρόβλημα υπάρχει στα τεράστια και μακροσκελή emails. Ή σχέση μου μαζί τους είναι αγάπης και μίσους ταυτόχρονα.

Από την μία, χαίρομαι σαν μικρό παιδί όταν κάποιος φίλος μου, γνωστός μου ή ακόμα και τελείως άγνωστος μου στέλνει ένα μεγάλο mail και επιδιωκεί την ουσιαστική επικοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο μου δείχνει ότι εκτιμάει την άποψη μου και ότι, πιθανότατα, αφιέρωσε χρόνο για να το γράψει. Από την άλλη, όταν λαμβάνω τεράστια mails με δελτία τύπου που αποστέλονται μαζικά, σκέφτομαι ότι το inbox μου είναι γεμάτο σκουπίδια.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα, φαίνεται ότι θέλει να την δώσει το Shortmail.com. Όπως πολύ εύστοχα έγραψε το FastCompany.com, πρόκειται για το "Twitter για email". Ο καθένας μπορεί να κάνει claim την shortmail διεύθυνση του χρησιμοποιώντας το Twitter account του. Έτσι, το δικό μου shortmail είναι το dkalo@shortmail.com. Η υπηρεσία βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη οπότε αρκετά features που ίσως να θέλατε λείπουν, αλλά σημασία έχει το κύριο προϊόν και, στα μάτια μου, μοιάζει αρκετά επαναστατικό.

Ακόμα, το γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί με το gmail account ή με κάποιο mail client, το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο. Το πιο ριζοσπαστικό feature που υπάρχει είναι το auto-reply που στέλνει όταν λαμβάνουμε mails μεγαλύτερα από 500 χαρακτήρες μέσω του οποίου ζητάει στον αποστολέα να κάνει edit στο mail για να μην ξεπερνάει το όριο. Θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μίας λίστας ατόμων "εμπιστοσύνης" που να μπορούν να στέλνουν μεγαλύτερα emails αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή για να "απαιτούμε" τέτοια, advanced features.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα να αλλάζει η κατάσταση μίας συνομιλίας από private σε public και αντίστροφα. Έτσι, αν ξεκινήσετε με έναν φίλο - συνεργάτη - γνωστό μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και θελήσετε και την γνώμη τρίτων, μπορείτε απλά να αλλάξετε την κατάσταση της και να είναι ορατή και σε άλλους.

Προσωπικά μου αρέσει αυτή η υπηρεσία, αλλά το γεγονός ότι απαιτεί την δημιουργία νέας διεύθυνσης και δεν λειτουργεί on top of the email client, με κάνει διστακτικό. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη έχει σηκώσει επένδυση ύψους 750.000 δολαρίων από Venture Capitals. Εσείς σκέφτεστε να το χρησιμοποιήσετε;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.