Η Microsoft μας δίνει την beta του Kinect SDK για Windows

Μετά από την ομολογουμένως τεράστια επιτυχία που είχε το Microsoft Kinect με τα φημισμένα kinect-hacks, η Microsoft αποφάσισε πριν από 2 μήνες να προχωρήσει στην διάθεση του αντίστοιχου SDK το οποίο θα επέτρεπε τους developers στα Windows να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές. Έτσι, την Παρασκευή έγινε διαθέσιμη η beta έκδοση του Kinect SDK, η οποία συνδυάστηκε με ένα event όπου παρουσιάστηκαν κάποιες από τις δυνατότητες του Microsoft Kinect.

Σε αυτό το event που διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond, συμμετείχαν αρκετοί developers, οι οποίοι κλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες προγραμματισμού να δημιουργήσουν διάφορες εφαρμογές με τη βοήθεια του SDK. Μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο δημιούργησαν αρκετές ενδιαφέρουσες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα φλιπεράκι στο οποίο μπορούσε κανείς να παίξει κάνοντας απλές κινήσεις με τα χέρια του. Εκείνο όμως που ίσως έκλεψε την παράσταση, ήταν μια επίδειξη που αφορούσε τον έλεγχο ενός ελικοπτέρου. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, ο χρήστης μπορούσε με τη βοήθεια των αισθητήρων του Kinect να οδηγήσει το ελικόπτερο όπου επιθυμούσε, ακριβώς σαν να χρησιμοποιούσε ένα συνηθισμένο χειριστήριο.

Το Kinect SDK είναι διαθέσιμο για Windows από αυτήν την ιστοσελίδα, είτε για συστήματα 32bit είτε για 64bit. Προς το παρόν αυτό δεν προορίζεται για εμπορική χρήση, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό να αλλάξει προς το τέλος του χρόνου όταν και θα βγει από την beta. Το SDK δίνει στους developers πρόσβαση είτε χαμηλού επιπέδου, που αφορά τα μικρόφωνα και τους αισθητήρες εικόνας, είτε υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που αφορά τον εντοπισμό της πηγής ενός ήχου στο χώρο.

Μέχρι περισσότερες εφαρμογές να κάνουν την εμφάνιση τους, ας απολαύσουμε το παρακάτω video που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του event της Microsoft.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.