Περισσότερες εφαρμογές αφαιρούνται από το Android Market, αντίθετα με το App Store

Είναι δεδομένο πως το Android Market μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς και αν σκεφτούμε πως η αγορά γεμίζει με όλο και περισσότερες συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό της Google, είναι πιθανό στο μέλλον να το δούμε να ξεπερνάει σε μέγεθος το App Store της Apple. Παρόλαυτα παρατηρήθηκε πως το ποσοστό των εφαρμογών που εμφανίστηκαν στο Android Market και δεν είναι διαθέσιμες πια, είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του iOS.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Appsfire, το ποσοστό στο Android Market ανέρχεται στο 32%, αφού 95.000 εφαρμογές από το σύνολο των 300.000 δεν υπάρχουν πια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο App Store βρίσκεται στο 16%, με μόλις 80.000 από τις 500.000 εφαρμογές να έχουν αφαιρεθεί. Αυτοί οι αριθμοί έρχονται να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς, όπως αυτών της Distimo, που λένε πως το πλήθος των εφαρμογών στο κατάστημα της Google θα ξεπεράσει αυτές σε εκείνο της Apple πρωτού ακόμα τελειώσει το 2011, αφού οι έρευνες εκείνες υπολόγιζαν πως στο Android Market υπάρχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές από ότι στην πραγματικότητα.

Η διαφορά των ποσοστών στα δύο καταστήματα ίσως εξηγείται από τη διαφορετική φιλοσοφία που ακολουθούν οι developers εφαρμογών. Όπως φαίνεται, οι Android developers βλέπουν την πλατφόρμα όχι τόσο ως ένα μέρος εμπορικό για να κερδίσουν χρήματα, αλλά περισσότερο ως ένα μέρος για να πειραματιστούν για τη δημιουργία μιας εφαρμογής. Είναι χαρακτηριστικό πως η Google έχει δημιουργήσει και το App Inventor, για να διευκολύνει τους νέους developers με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών. Αντίθετα, η Apple χρεώνει ετήσια $100 σε όποιον developer επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το App Store.

Αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ Android Market και App Store, που θα ανεβάζατε την εφαρμογή σας;

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Περισσότερες εφαρμογές αφαιρούνται από το Android Market, αντίθετα με το App Store”

  1. Ο/Η CreeceYourtakis λέει:

    kiego to idio kano sto android