Facebook Music?

spotify logo

Το Spotify είναι μία υπηρεσία που παίζει, on demand, όποιο τραγούδι θέλει ο χρήστης χωρίς να το έχει αγοράσει ή να το έχει ανεβάσει αυτός στον server. Πρόκειται στην ουσία για ένα online, 100% προσωποποιημένο ραδιόφωνο. Για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, λειτουργεί προς το παρόν μόνο στην Αγγλία, την Σουηδία, την Ολλανδία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Νορβηγία και την Φινλανδία. Επίσης, είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι της εταιρίας ετοιμάζονται για το US launch του Spotify.

Από την άλλη, μετά την Google, την Android και την Apple, φαίνεται ότι και το Facebook ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον χώρο της online μουσικής. Σύμφωνα με τις φήμες που διέρρευσαν πριν μερικές μέρες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρισκόντουσαν οι άνθρωποι του Facebook και του Spotify για την δημιουργία μίας μουσικής υπηρεσίας μέσα στο μεγαλύτερο social network του πλανήτη. Κάτι τέτοιο όμως, θα ήταν διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένες χώρες αφού το Spotify δεν "παίζει" παντού.

Αντ' αυτού, το Facebook θέλει να δημιουργήσει μία ολόκληρη media πλατφόρμα που θα μπορεί να προσφέρει content (video & μουσική) στους χρήστες. Δεν θα υπάρχει μόνο ένας συνεργάτης αλλά στόχος του Mark Zuckerberg είναι να έχει πολλούς συνεργάτες στο δίκτυο του για να μπορούν να επιλέξουν οι τελικοί χρήστες τόσο το τι θα δουν ή θα ακούσουν, όσο και ποια -εξωτερική- υπηρεσία θα επιλέξουν.

Οι πιο προχωρημένες φήμες αναφέρουν ότι το σταδιακό roll-out της υπηρεσίας θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όμως, θεωρώ σίγουρο ότι, αργά ή γρήγορα, θα δούμε και το Facebook να μπαίνει στην μάχη για την αναπαραγωγή content. Είναι λογικό εξάλλου καθώς το recommendation system που θέλει να χτίσει, δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στα likes και στα likes του social graph, αλλά οφείλει να στηρίζεται και στα πραγματικά "likes" των χρηστών..

[via, via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.