Το Google Places θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα check-ins του Foursquare

Μπορεί το Facebook Places να έχει τη δυναμική να γίνει το μεγαλύτερο location based social network, όμως οι αντίπαλοι του δεν θα του δώσουν την πρωτιά εύκολα. Πάνω σε αυτή τη λογική, η Google ανακοίνωσε μία αλλαγή στο Google Places, με την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε τα check-ins από το Foursquare στην υπηρεσία της Google, με τη χρήση RSS feed.

Η επιλογή του RSS feed για τη λειτουργία αυτή δεν μας περιορίζει στην εισαγωγή των check-ins μόνο από το Foursquare, αλλά από οποιαδήποτε άλλη πηγή τα υποστηρίζει. Παρολαυτά, η μεγαλύτερη πλειοψηφία που θα χρησιμοποιήσει αυτή την επιλογή, θα διαλέξει τα feeds από το Foursquare. Η -λογική- απορία που προκύπτει είναι, πως θα γίνει η σωστή αντιστοίχιση μεταξύ των venues του Foursquare και αυτών του Google Places. Όπως αναφέρει η Google στο blog της, ένας αλγόριθμος θα βρίσκει τα πιο πιθανά venues που ταιριάζουν και θα μας τα εμφανίζει. Στη συνέχεια, εμείς θα διαλέγουμε το σωστό.

Για να το ενεργοποιήσετε, πρέπει να διαλέξετε το RSS feed από το Foursquare και να κάνετε paste το URL στο πεδίο αναζήτησης του Google Places. Η προεπιλογή του feed είναι να εμφανίζει τα 25 τελευταία check-ins σας, κάτι που μπορείτε όμως εύκολα να αλλάξετε, τοποθετώντας το "?count=25" στο τέλος του URL. Όπου "25", μπορείτε να βάλετε όποιον αριθμό θέλετε.

Πέρα από αυτό, στην σελίδα του Google Places θα εμφανιστεί ένα κουμπί που οδηγεί στο προσωπικό RSS feed σας, το οποίο θα περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τα ratings και τα reviews που έχετε γράψει. Αυτό το URL θα είναι κρυφό στους άλλους, αλλά τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να το μοιραστείτε με τους γνωστούς σας. Αν και ως ιδέα είναι πάρα πολύ καλή, η υλοποίηση της δεν είναι τόσο απλή, τουλάχιστον όχι όσο μας έχει συνηθίσει η Google στο να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε με 1-2 clicks. Ωστόσο, το να μπορούμε να έχουμε τα δεδομένα αυτά μαζί μας όποτε θέλουμε, είναι μία θετική κίνηση από την Google.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.