ΑΒγράφω, μία Ελληνική εφαρμογή για iPad για να μάθει το παιδί να γράφει [+ promo codes]

ΑΒγράφω Screenshot

Το iPad είναι -κατά την γνώμη μου- το καλύτερο μέσο για να καταναλώνει κανείς media. Όμως, ένα ακόμα κύριο πλεονέκτημα του είναι η απήχηση που έχει στα μικρά παιδιά καθώς πρόκειται για μία συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς λόγους. Αυτό πιστεύουν και οι άνθρωποι της Top Creations και γι αυτό δημιούργησαν την εκπαιδευτική εφαρμογή ΑΒγράφω.

Σε συνεργασία με την παιδαγωγό και λογοθεραπεύτρια κ.Βασιλική Μπουγιοτοπούλου, το ΑΒγράφω έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 4 - 8 ετών να μάθουν να γράφουν σωστά τα γράμματα (κεφαλαία, πεζά και δίφθογγους), τους αριθμούς και τα σχήματα. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξηγεί στα παιδιά τον σωστό τρόπο γραφής κάθε ψηφίου. Αν κάποιο παιδί κάνει λάθος, το ΑΒγράφω του ζητάει να ξαναπροσπαθήσει.

Ακόμα, όταν ξεκινάει η εφαρμογή, ζητάει από τον χρήση να επιλέξει αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας. Δίνοντας μία πιο διασκεδαστική πλευρά στο ΑΒγράφω, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το χρώμα με το οποίο θα σχεδιάζει τα γράμματα και να ακούει τον ήχο που αντιστοιχεί στο καθένα.

Η κ. Μπουγιοτοπούλου πιστεύει ότι η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει παιδιά με κάποια μορφή δυσλεξίας δηλώνοντας:

Το ΑΒ γράφω δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε καταρχάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας με δυσκολίες στην ζωγραφική, στα στάδια προ γραφής και γραφής. Ειδικά για παιδιά με δυσλεξία έχει σχεδιαστεί η γραφή των δίψηφων γραμμάτων που γράφονται ενιαία. Στηριζόμενο στην κινητική μνήμη το παιδί μαθαίνει το γράμμα σαν ενιαίο σύνολο και όχι σαν 2 μεμονωμένα στοιχεία. Έτσι αποφεύγεται η αντιστροφή των δίψηφων γραμμάτων. Στην ίδια λογική της ενιαίας γραφής κυμαίνεται η πλειονότητα των γραμμάτων. Επίσης οι κάθετες και οριζόντιες γραμμές βοηθούν στον προσανατολισμό και στην αίσθηση μεγέθους του γράμματος.

Ακόμα, η ομάδα της Top Creations δηλώνει ότι το ΑΒΓράφω έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει και stylus:

Από τεχνικής πλευράς, η εφαρμογή έχει τη βέλτιστη ακρίβεια όταν χρησιμοποιείται με συσκευή εισόδου που έχει τα χαρακτηριστικά του δαχτύλου ενός ανθρώπου - παρόμοιο πάχος δηλαδή. Υπό αυτή την προϋπόθεση, είναι ιδανικός τρόπος χρήσης. Με πολύ λεπτό input device μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στην ακρίβεια της σωστής "απάντησης".

Αξίζει να τονίσουμε ότι η ανάπτυξη της εφαρμογής θα συνεχιστεί και δεν έχουμε απέναντι μας το τελικό προϊόν. Όπως είπα και στα παιδιά της ομάδας, θεωρώ ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπήρχε κάποια επιβράβευση μετά την ολοκλήρωση κάθε μικρής "αποστολής" για τους μικρούς μας φίλους, ως μία μορφή επιβράβευσης. Οι άνθρωποι της Top Creations και η κ. Μπουγιοτοπούλου δήλωσαν ότι ψάχνουν τρόπους για να εμπλουτίσουν ψυχαγωγικά τις επόμενες εκδόσεις του ΑΒγράφω:

Η επιβράβευση λειτουργεί σαν κίνητρο για τα παιδιά. Είναι στα άμεσα σχέδια μας με το που σχεδιάζεται το γράμμα σωστά, να εμφανίζεται εικόνα που να αντιστοιχεί στον ήχο του γράμματος. Παράλληλα, επεξεργαζόμαστε διαρκώς σενάρια εμπλουτισμού της έκδοσης προσδίδοντάς της ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας αναλλοίωτο τον παιδαγωγικό της χαρακτήρα.

Οι 5 πρώτοι που θα αφήσουν comment με τον λόγο που θέλουν να αποκτήσουν την εφαρμογή και θα χρησιμοποιήσουν έγκυρο email account, θα λάβουν έναν κωδικό για να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή από το iTunes. Όσοι δεν προλάβουν, μπορούν να δοκιμάσουν το ΑΒγράφω Lite που διατίθεται δωρεάν [iTunes Link] ενώ η πλήρης εφαρμογή κοστίζει 2.99€ και είναι διαθέσιμη μέσω του App Store. [iTunes Link]

ΑΒγράφω Screenshot

ΑΒγράφω Screenshot

Σχολιάστε >
8 σχόλια
|
Κατηγορίες:

8 απαντήσεις στο “ΑΒγράφω, μία Ελληνική εφαρμογή για iPad για να μάθει το παιδί να γράφει [+ promo codes]”

  1. Ο/Η panos λέει:

    Πολύ ωραίο

  2. Ο/Η koutsou λέει:

    Ότι πρέπει για να παίζει η ανιψούλα μου όταν έρχεται από το σπίτι μου.

  3. Ο/Η antonis λέει:

    Μας κινεί το ενδιαφέρον...Μπράβο...

  4. Ο/Η George λέει:

    Μοιαζει πολυ καλο.Ο Στρατος θα ενθουσιστει!!!!!!

  5. Ο/Η Elvis λέει:

    Θα ήθελα να το δω και να το προωθήσω μήπως αρχίσουμε και κάνουμε κάτι τέτοιο στο σχολείο που διδάσκω.

  6. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Αύριο το πρωί θα σταλεί με mail σε όλους σας ο κωδικός για να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή! :)

  7. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Έχουν σταλεί και τα 5 promo codes. Όσοι αφήσατε σχόλιο, δείτε τα emails σας! :)

  8. Ο/Η seriusblack555 λέει:

    Παιδια η εφαρμογη υπαρχει σε android?Υπαρχει περιπτωση να βγει?Σας ευχαριστω εκ των προτερων...