Η RIM μας φέρνει το Bold 9900/9930 με την 7η έκδοση του BlackBerry OS

Μέσα στο μήνα που μας πέρασε, το BlackBerry Bold Touch έκανε την εμφάνιση του σε διάφορες ιστοσελίδες, με ανεπίσημες φωτογραφίες και video στα οποία εικονίζονταν το νέο κινητό. Σήμερα το είδαμε από κοντά, καθώς η RIM ανακοίνωσε τα BlackBerry Bold 9930 και BlackBerry Bold 9900, μόλις 1 μέρα πριν την έναρξη του BlackBerry World Conference στο Orlando της Florida. Τα νέα κινητά είναι τα λεπτότερα και δυνατότερα που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία.

Η μόνη διαφορά των 2 smartphones εντοπίζεται στη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο. Το Bold 9900 έρχεται με υποστήριξη tri-band HSPA+ για τα δίκτυα 4G και quad-band GSM/GPRS/EDGE για τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ από την άλλη μεριά το Bold 9930 έρχεται με dual-band CDMA και quad-band GSM/GPRS/EDGE. Χαρακτηρίζονται ως τα λεπτότερα κινητά που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία με διαστάσεις 115x66x10,5 χιλιοστά.

Αλλά ας περάσουμε στα υπόλοιπα, κοινά, χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων. Ο επεξεργαστής τους θα είναι ένας Snapdragon συγχρονισμένος στα 1,2 GHz και η οθόνη τους θα είναι μία VGA 2,8’’, ανάλυση 680x480 με 287 ppi. Η μνήμη RAM είναι 768 MB, ενώ θα περιλαμβάνουν εσωτερική μνήμη 8 GB με δυνατότητα αναβάθμισης με microSD στα 32 GB. Η camera των κινητών είναι 5 MP και θα έχει τη δυνατότητα λήψης HD video. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λήψει η απαραίτητη -πλέον- υποστήριξη BlueTooth 2.1 και WiFi 802,11 a/b/g/n. Όσον αφορά τους αισθητήρες με τους οποίους είναι εφοδιασμένα τα δύο κινητά, αυτοί είναι digital compass, accelerometer και proximity sensor.

Τα δύο κινητά έρχονται με την νέα έκδοση του λειτουργικού της RIM, του BlackBerry OS 7, το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο του κινητού (και) με τη φωνή, JavaScript compiler, υποστήριξη HTML 5 video και άλλες βελτιώσεις τις οποίες θα δούμε αρκετά σύντομα. Η RIM είπε πως κανένα από τα προηγούμενα κινητά της δεν θα δεχθούν κάποιο update που φέρνει το λειτουργικό τους στην 7η έκδοση, πράγμα που φανερώνει τις απαιτήσεις του, τις οποίες προς το παρόν μόνο τα νέα κινητά μπορούν να καλύψουν. Τα BlackBerry Bold 9900 και BlackBerry Bold 9930 αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η RIM μας φέρνει το Bold 9900/9930 με την 7η έκδοση του BlackBerry OS”

  1. Ο/Η chris λέει:

    Το απόλυτο επαγγελματικό κινητό και σίγουρα το επόμενό μου!