Startupli.st, μία λίστα γεμάτη με startups!

StartupLi.st

Εδώ στο www.away.gr αγαπάμε τις startups, είτε είναι Ελληνικές, είτε μας έρχονται από το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Αρχικά, μας αρέσει να βλέπουμε νέες ιδέες να αναπτύσονται και να παρατηρούμε κάθε επιχειρηματική κίνηση των founders τους. Ακόμα, μας αρέσει να δοκιμάζουμε τις διάφορες νέες υπηρεσίες και να βλέπουμε πώς μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας. Η αναζήτηση, μέχρι στιγμής, απαιτούσε την παρακολούθηση πολλών blogs και αρκετών ατόμων στο twitter. Τώρα, χάρη σε μία.. startup, η διαδικασία απλοποιείται.

Το StartupLi.st κάνει αυτό που ακριβώς λέει το όνομα του. Έχει συγκεντρώσει αρκετές startups, υπάρχει μία μικρή περιγραφή για την καθεμία καθώς και για την κατάσταση που βρίσκεται (Private Beta, Public κτλ). Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε startup μπορεί να συλλέξει κάποιος από το site της, το twitter account της ή το facebook fanpage της, στοιχεία που υπάρχουν στο StartupLi.st profile της κάθε εταιρίας.

Εκτός από την βάση με τις εταιρίες, υπάρχει και η βάση με τους ανθρώπους που έχουν γίνει μέλη στο site και, πιθανόν, να έχουν καταχωρήσει και την δική τους startup. Ακόμα, υπάρχουν εγγεγραμμένοι αρκετοί early adopters που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν διάφορες υπηρεσίες και να προσφέρουν πολύτιμο feedback.

Προσωπικά, πιστεύω ότι πρόκειται για μία χρήσιμη υπηρεσία κυρίως για early adopters, entrepreneurs και bloggers. Ο μέσος χρήστης δεν θα αποκομίσει μεγάλο όφελος από την συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς, όπως είναι λογικό, προτιμάει να δει κάποια ολοκληρωμένη ιδέα παρά κάποια που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα πλήρως..

[via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Startupli.st, μία λίστα γεμάτη με startups!”

  1. Ο/Η Connos λέει:

    very nice!
    Μόνο που έχω μια ένσταση!
    Ποιος μέσος χρήστης?
    το 95% αδιαφορούν πλήρως για τα startup, business κτλ!
    βλέπεις οι περισσότεροι δεν θέλουν να ρισκάρουν και συμβιβάζονται με τα πενιχρά χρήματα που παίρνουν!
    Έχει κανείς διαφορετική άποψη?

  2. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Connos, παρόλο που έχω παρόμοιες αντιλήψεις με τις δικές σου, καταλαβαίνω αυτούς που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να προτιμάει λιγότερα χρήματα αλλά χωρίς το άγχος μιας επιχείρησης και με την δυνατότητα να πει "εγώ δουλεύω Δευτέρα με Παρασκευή, 9-5, μην με ενοχλείτε άλλες ώρες" ενώ κάποιος entrepreneur είναι αναγκασμένος (από τις επιλογές του) να δουλεύει 24/7/365. ;)

  3. Ο/Η Eric Ingram λέει:

    In the US, the average user is perhaps more entrepreneurial. Thanks for sharing your perspective.

  4. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    That's true Eric. Here in Greece, we don't have an entrepreneurial mentality. However, it is something we are trying to change. :)