Η Apple ανακοινώνει έσοδα τριμήνου $24,67 δις

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, με βάση τα οποία η εταιρεία του Cupertino σημείωσε νέα ρεκόρ όσον αφορά τα έσοδα και τα κέρδη της, με τα τελευταία να πλησιάζουν τα $6 δις.
Τίποτα δεν φαίνεται να σταματάει την Apple από την συνεχή αύξηση των κερδών της, αφού το τελευταίο τρίμηνο χαρακτηρίζεται -δικαίως πλέον- το πιο επιτυχημένο στην ιστορία της. Η Apple είχε έσοδα που έφταναν τα $24,67 δις και κέρδη που έφταναν τα $5,99 δις. Την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, τα έσοδα της ήταν στα $13,50 δις, ενώ τα κέρδη της ήταν σχεδόν τα μισά από τα φετινά. Παρόλο που η Apple σημείωσε τόσα ρεκόρ, την ίδια στιγμή που στα έσοδα έχουμε αύξηση κατά 83%, τα κόστη της αυξήθηκαν κατά 83,5%.

Παρακολουθώντας τις πωλήσεις των προϊόντων της, οι καταναλωτές αγόρασαν 3,76 εκατ. Macs, 18,65 εκατ. iPhones και 4,69 εκατ. iPads μέσα σε αυτό το τρίμηνο. Οι πωλήσεις των iPhones σημείωσαν επίσης νέο ρεκόρ, αφού ήταν αυξημένες κατά 2,41 εκατ. συσκευές, σε σχέση με το αμέσως επόμενο νούμερο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο 1 προϊόν, το iPhone, ευθύνεται για το 50% των εσόδων της Apple, γεγονός που δείχνει πόσο δημοφιλές είναι το συγκεκριμένο smartphone στο αγοραστικό κοινό.

Οι πωλήσεις των iPads σημείωσαν χαμηλότερα έσοδα από όσα προβλέπονταν, δηλαδή $6,3 έναντι $5,4 δις. Η πτώση αυτή δικαιολογείται, αν σκεφτούμε πως πολλοί κράτησαν τα χρήματα που θα έδιναν για το original iPad, με σκοπό να αγοράσουν το iPad 2 όταν αυτό θα ανακοινώνονταν. Τα έσοδα από το iPad 2 θα τα δούμε στα οικονομικά αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου. Περνώντας στα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, τα iPod Touch είναι περισσότερα από τα μισά iPods που κυκλοφορούν. Πέρα από τις συσκευές, η Apple ανακοίνωσε έσοδα $1,4 δις από τις πωλήσεις μέσω iTunes, οι οποίες περιλαμβάνουν και αυτές από το iBookStore.

Καθόλου άσχημη περίοδος για να επενδύσει κανείς στην Apple, δεν συμφωνείτε;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.