Ο Steve Wozniak θα επέστρεφε στην Apple

Ο Steve Wozniak είναι ένας από τους τρεις ιδρυτές της Apple, μαζί με τον Steve Jobs και τον Ronald Wayne, και δημιουργός των Apple I και Apple ΙΙ. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησε να δουλεύει για την εταιρεία το 1987 υποστηρίζει πως θα το σκεφτόταν σοβαρά να επιστρέψει σε αυτή, σε κάποιον ενεργό ρόλο. 

Επιπλέον ο "iWoz", όπως είναι ένα από τα πολλά παρατσούκλια του, σε συνέντευξη του στο Reuters υποστηρίζει πως η Apple θα μπορούσε να είναι πιο "ανοιχτή" στην αγορά χωρίς να κινδυνεύσει, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως είναι βέβαιος ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στην εταιρεία είναι οι σωστές.

Ο Wozniak συνάντησε τον Jobs όταν δούλεψαν για ένα μικρό διάστημα στην ίδια εταιρεία το 1970. Ο δεύτερος του είπε την ιδέα του για το πως θα έπρεπε να είναι ένας υπολογιστής και τελικά τον έπεισε να συνεργαστούν. Τότε είχε πει πως ακόμα κι αν δεν πετύχαιναν, θα μπορούσαν να λένε στα εγγόνια τους ότι είχαν την δική τους εταιρεία(!). Μετά το 1987 ο Steve Wozniak πέρασε από αρκετές εταιρείες ενώ αυτή την στιγμή είναι chief scientist στην Fusion-io, μια start-up που δραστηριοποιείται στον χώρο του storage. Πριν πέντε χρόνια μάλιστα είχε εκδόσει την αυτοβιογραφία του με τον πολύ ενδιαφέρον τίτλο "iWoz: From Computer Geek to Cult Icon: How I Invented the Personal Computer, Co-Founded Apple, and Had Fun Doing It". Πως και είναι πρόθυμος όμως να γυρίσει στην Apple; Η απάντηση είναι παραπάνω από προφανής.

Με τον Steve Jobs να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και να διανύει την τρίτη αναρρωτική του άδεια μετά το 2004, η Apple ψάχνει νέους ηγέτες, που θα πρέπει να προσπαθήσουν να πάνε την εταιρεία μπροστά. Θα επιστρέψει ο Wozniak για να βοηθήσει;

 

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.