Portable Gaming, που βρίσκεται το μέλλον?

Portable Gaming Poll Results

Το portable gaming έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αιτία αυτού είναι το φθηνότερο και αποδοτικότερο hardware που είναι διαθέσιμο για τις εταιρίες αλλά και τα εξελιγμένα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι εταιρίες στον χώρο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών. Ποιος ήξερε την Rovio πριν το Angry Birds?

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του poll, η πλειοψηφία των χρηστών πιστεύει ότι το μέλλον του portable gaming είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κινητό μας τηλέφωνο. Το 46% από εσάς (ανάμεσα σας και εγώ) θεωρούν προφανώς ότι πλέον πρέπει να έχουμε μία μόνο συσκευή που να μας καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Και οι κατασκευάστριες εταιρίες υποστηρίζουν κάτι τέτοιο καθώς προσπαθούν να ενσωματώσουν περισσότερα features σε κάθε νέα τους συσκευή. Οι πιο σκληροπυρηνικοί από εσάς -το 10% για την ακρίβεια- που όμως δεν θέλετε να κυκλοφορείτε με 2 συσκευές, βρίσκετε το "υβριδικό" Sony Ericsson Xperia Play ως την ιδανική λύση.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι το portable gaming αξίζει να έχει την δική του, αποκλειστική, συσκευή. Σίγουρα οι δυνατότητες μίας dedicated πλατφόρμας είναι υψηλότερες από ένα τυπικό smartphone αλλά αξίζει να έχουμε μαζί μας ακόμα μία συσκευή? Την μάχη ανάμεσα στο Nintendo 3DS και το Sony NGP την κέρδισε με αρκετά μεγάλη διαφορά το πολυαναμενόμενο NGP με 27% έναντι 17% του 3DS. Μπορεί το NGP να μην κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2012 αλλά φαίνεται να έχει δημιουργήσει ήδη το δικό του φανατικό κοινό.

Το Nintendo 3DS δεν δείχνει να έχει κάνει ιδιαίτερα δυναμική είσοδο στην αγορά αλλά είναι θέμα χρόνου να πάρει τα πάνω του και να γίνει αγαπητό από τους gamers. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική κονσόλα που υποστηρίζει πλήρως το 3D gaming χωρίς να χρειάζονται ειδικά γυαλιά ή κάποιος άλλος επιπλέον εξοπλισμός..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.