Η Google ψωνίζει πατέντες

Προσφορά 900 εκατομμυρίων δολαρίων κάνει η Google για να αγοράσει τις πατέντες της χρεοκοπημένης Nortel Networks, μιας εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών από τον Καναδά. Για ποιον λόγο; Πολύ απλά για να είναι προετοιμασμένη στις μελλοντικές δικαστικές μάχες του πολέμου, που μπορεί να δεχθεί ο Chrome και το Android.

Άλλωστε οι πατέντες είναι ένα αρκετά σημαντικό περιουσιακό στοιχείο εδώ και πολλά χρόνια και το έχουν κάνει ακόμα πιο σημαντικό οι κατά καιρούς μηνύσεις που έχουν δεχθεί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι Apple, Google, Nokia και HTC. Ενδεικτική της "αγριότητας" του δικαστικού πολέμου είναι η εκτίμηση για την τελική τιμή της παραπάνω εξαγοράς, που μπορεί να φτάσει και τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια! Και η Google αυτό τον πόλεμο, τον θεωρεί δικαιολογημένο.

Ο Kent Walker από την πλευρά της Google δηλώνει πως το σύστημα πατεντών πρέπει να επιβραβεύει αυτούς, που προσφέρουν χρήσιμες καινοτομίες στην κοινωνία και θεωρεί πως η εξαγορά του portfolio της Nortel Networks δεν θα είναι χρήσιμο στην εταιρεία μέσα στα δικαστήρια μόνο, όπου τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει 37 μηνύσεις! Άλλα θα βοηθήσει εκείνη και τους developers, που καθημερινά εμπλέκονται στην ανάπτυξη open source projects όπως του Chrome και του Android, να συνεχίσουν να καινοτομούν.

Δεν είναι μυστικό όμως πως πέρα από τα παραπάνω η Google θα επωφεληθεί και "αριθμητικά" απέναντι στους αντιπάλους της. Αυτή την στιγμή στο Patent and Trademark Office των ΗΠΑ η Google έχει κατοχυρωμένες μόλις 630 πατέντες έναντι 3800 της Apple και 18000(!) της Microsoft. Το portfolio της Nortel Networks περιλαμβάνει 6000 πατέντες για ενσύρματες, ασύρματες και ψηφιακές τεχνολογίες επικοινωνιών.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.