Το BlackBerry PlayBook έρχεται στις 10 Απριλίου

Η απάντηση της RIM στο iPad 2, το BlackBerry Playbook, έρχεται στις 10 Απριλίου όπως αναφέρουν πηγές του Boy Genious Report.

Η ημερομηνία που μας δίνουν είναι μέσα στο στόχο της RIM, που όπως μάθαμε στην φετινή CES, ήταν το 1ο τρίμηνο του έτους. Το OS που θα φέρει το tablet θα ολοκληρωθεί στις 31/3, παρόλαυτα, όσοι αγοράσουν το PlayBook, θα πρέπει να κατεβάσουν ένα update που θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Μετά από την ανακοίνωση του BlackBerry PlayBook, παρατηρήθηκαν κάποια κοινά χαρακτηρηστικά με το WebOS, με αποτέλεσμα η HP να μην βλέπει τόσο καλοπροαίρετα τις ομοιότητες αυτές, αφήνοντας να εννοηθεί πως το interface του PlayBook είναι μια απομίμηση του λειτουργικού της HP. Ο Jon Oakes της HP έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να καινοτομεί και η RIM, βλέποντας την αξία του WebOS, θα ακολουθεί κάνοντας παρόμοιες αλλαγές. Η απάντηση της RIM δεν άργησε να έρθει, υποστηρίζοντας πως το interface του λειτουργικού της είναι αποτέλεσμα καλού σχεδιασμού και τίποτα παραπάνω. Επίσης πρόσθεσε, πως η εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό του PlayBook, η QNX, ίσως να είχε την ιδεά για το interface πολύ πριν συνεργαστεί με την RIM, ρίχνοντας έτσι τις όποιες κατηγορίες απομίμισης στην QNX.

Για όσους δεν θυμούνται τα χαρακτηριστικά του, το νέο tablet θα έχει οθόνη TFT 7'', 1 GB μνήμη RAM και ο επεξεργαστής του είναι διπύρηνος στο 1 GHz. Θα έρθει σε 3 εκδόσεις, των 16, 32 και 64 GB αντίστοιχα. Όσον αφορά τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών/video, το BlackBerry PlayBook θα έχει μία 5 MP camera από πίσω με δυνατότητα λήψης video με 1080p, και μία 3 MP στο μπροστινό μέρος. Συγκριτικά με το iPad 2, η RIM κερδίζει στην camera, ενώ οι δύο εταιρείες έρχονται ισόπαλες στο θέμα του επεξεργαστή (από 1 GHz το καθένα) και της χωρητικότητας του δίσκου τους (16 GB, 32 GB ή 64 GB). Όλα τα παραπάνω δύσκολα θα είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τις πωλήσεις που θα κάνει το iPad 2 που περιμέναμε μέχρι χθες. Έτσι, η RIM είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει την ίδια τακτική της Apple με διάφορα leaks, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου tablet.

[via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Το BlackBerry PlayBook έρχεται στις 10 Απριλίου”

  1. Ο/Η Athanasios Babanelos λέει:

    "οι δύο εταιρείες έρχονται ισόπαλες στο θέμα του επεξεργαστή και της εσωτερικής μνήμης"
    ο όρος εσωτερική μνήμη στην συγκεκριμένη περίπτωση παραπέμπει λανθασμένα και στην RAM και στον δίσκο HDD/SSD του συστήματος. Θα ήταν ακριβοδίκαιο να αναφέρουμε ξεχωριστά το κάθε ένα στοιχείο γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και οι δύο μνήμες "ισόπαλες". Η πληροφόρηση που έχω εγώ αναφέρει ότι το ipad2 θα συνεχίσει να έχει την ίδια ποσότητα Ram με τον προκάτοχό του δηλαδή 256 MByte ενώ το PlayBook θα έχει 1 GByte. Παρακαλώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος γιατί ενδιαφέρομαι να προβώ σχετικά άμεσα στην αγορά είτε του ενός είτε του άλλου.

    • Ο/Η charistas λέει:

      Σχετικά με τον όρο εσωτερική μνήμη, έχετε δίκιο και διορθώθηκε. Όσον αφορά τη μνήμη RAM, η Apple δεν έχει αναφέρει τίποτα ακόμα, οπότε ό,τι ακούμε είναι υποθέσεις.
      Επίσης, μιας και ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα από τα δύο, μέσα στο σ/κο θα ανέβει σχετικό άρθρο με συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των iPad 2 κ PlayBook (και όχι μόνο), για να διευκολύνουμε την επιλογή όλων όσων σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο από τα νέα tablets.

      • Ο/Η Athanasios Babanelos λέει:

        Ευχαριστώ για την ενημέρωση όποτε και αν αυτή έρθει. Πάντως οι τρεις πιο πιθανές επιλογές από τα λίγα που έχω ψάξει μέχρι στιγμής, με αλφαβητική σειρά, είναι BB, HTC & LG. Πολύ δυνατοί παίκτες είναι ακόμη η Apple και η Motorola αλλά θα είναι μάλλον έξω από τις τελικές μου επιλογές το ένα λόγω RAM και το άλλο λόγω τιμής. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποιο από τα προηγούμενα tablets με android θα έχουμε την δυνατότητα να εγκαταστήσουμε και κάποια άλλη linux διανομή με δυνατότητα dual boot. Αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί τότε σίγουρα θα πάω σε μία τέτοια επιλογή.