Guest Post: Η ιστορία -ενός- Sweetlifer (+διαγωνισμός)

Editor's note: Ακολουθεί Guest Post από τον Γιάννη Ζάρα. Ο Γιάννης είναι o Managing Director του Sweetlifer.com, μίας νέας startup/κοινότητας από ενθουσιώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικά ξενοδοχεία και εμπειρίες στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας σε ειδικές τιμές. Ζήτησα από τον Γιάννη να γράψει ένα κείμενο για την ιστορία πίσω από το Sweetlifer, την ιδέα και για το τι κρύβεται "κάτω από το καπό" της startup. Μαζί με το κείμενο του έφθασε και μια ιδέα για ένα διαγωνισμό για όλους εσάς, περισσότερα για αυτό στο τέλος του post!

Στο Sweetlifer εντοπίζουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες και μέσω της πλατφόρμας μας τις διοχετεύουμε στα μέλη μας σε ειδικές τιμές! Απευθυνόμαστε σε απαιτητικούς και ενθουσιώδεις ταξιδιώτες με αισθητική, αυθορμητισμό και σωστή εκτίμηση της καλής παροχής υπηρεσιών.

Ο τρόπος λειτουργίας μας είναι πολύ απλός: Κάθε εβδομάδα αποστέλλουμε στα εγγεγραμμένα μέλη μας Newsletter με μία ή περισσότερες προσφορές, οι οποίες αναρτώνται στη σελίδα μας για λίγες μόνο ημέρες. Οι προσφορές αυτές (-30% έως -70% των κανονικών τιμών) κλείνονται από τα μέλη online και αφορούν μια ευρύτατη γκάμα ταξιδιωτικών εμπειριών, από απλή διαμονή bed & breakfast σε κάποιο παλιό αρχοντικό μέχρι ολοκληρωμένες αποδράσεις γαστρονομίας σε πολυτελή resorts.

Με το παραπάνω μοντέλο το Sweetlifer καινοτομεί στην εγχώρια αγορά εφαρμόζοντας τη λογική των ειδικών προσφορών περιορισμένου χρόνου (private time-bound sales) αμιγώς στo χώρο της φιλοξενίας, φέρνοντας έτσι σε επαφή προσεκτικά επιλεγμένα κοινά με ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου. Για τον επισκέπτη η αξία είναι προφανής: Μια αυθόρμητη και εύκολη απόδραση σε χαμηλή τιμή, σε όμορφα μέρη, στα καλύτερα ξενοδοχεία..

Ωστόσο εξίσου σημαντικό (αν και λιγότερο προφανές) είναι το πλεονέκτημα που ανακύπτει για τον ίδιο τον ξενοδόχο: σε μια κρίσιμη συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μείωση των κρατήσεων, των εσόδων και των διαφημιστικών budgets, το ξενοδοχείο αποκτά δωρεάν πρόσβαση σε νέα κοινά με υψηλά δημογραφικά, εξασφαλίζει δωρεάν καταχώρηση σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον που σέβεται τη μάρκα του (και δεν το ευτελίζει τοποθετώντας το δίπλα σε άσχετα μεταξύ τους προϊόντα), και κερδίζει τη δυνατότητα να διαθέσει το προϊόν του εύκολα για τους επόμενους μήνες. Κατά συνέπεια το ξενοδοχείο «πληρώνει» για το marketing που κάνει μόνο αν φέρει τους νέους επισκέπτες «στην πόρτα του».

Σε επίπεδο διαδικασιών προσπαθούμε να κρατάμε τα πράγματα απλά – ως startup η ορθολογική χρήση των πόρων είναι όχι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη: σε επίπεδο επικοινωνίας η ομάδα μας χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο εργαλείο project management που επιτρέπει τον έγκαιρο προγραμματισμό και τη συνεχή βελτίωση της υπηρεσίας, ενώ η τεχνολογική πλατφόρμα Ruby on Rails, πάνω στην οποία στηρίζεται το Sweetlifer, μας δίνει την ευελιξία που θέλουμε επιτρέποντάς μας να ενσωματώνουμε εύκολα καινούρια features. Η ασφάλεια των συναλλαγών είναι επίσης πρωταρχικής σημασίας και γι αυτό έχουμε την πιστοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας SSL στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της τράπεζας με την οποία συνεργαζόμαστε.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά τα πρώτα μας βήματα έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο μελών και κρατήσεων, όσο και σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας της υπηρεσίας μας. Σύντομα προγραμματίζουμε να λανσάρουμε και την Αγγλική έκδοση του Sweetlifer, η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να διαφημίσουμε τα πιο όμορφα σημεία του Ελληνικού τουρισμού σε αγορές του εξωτερικού, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε και τη δημιουργία των αντίστοιχων mobile applications.

Διαγωνισμός: Get Away with Sweetlifer!

Στείλτε τώρα φωτογραφία από την πιο πρόσφατη χειμερινή σας απόδραση στο desk@sweetlifer.com και κερδίστε ένα διήμερο στον design ξενώνα Kipi Suites στα Ζαγοροχώρια! Η φωτογραφία που θα αναδείξουμε νικήτρια θα δημοσιευτεί ταυτόχρονα στις σελίδες του Away.gr και του Sweetlifer.com στο Facebook την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Η εμπειρία περιλαμβάνει διήμερη διαμονή για δύο άτομα για τις ημερομηνίες 18 & 19 Φεβρουαρίου (check-in Παρασκευή, check-out Κυριακή) σε μία από τις καλύτερες σουίτες του Kipi Suites, καθώς και πλούσιο σπιτικό πρωινό στο Dilofo Bites.

www.facebook.com/www.away.gr - www.facebook.com/sweetlifer

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Guest Post: Η ιστορία -ενός- Sweetlifer (+διαγωνισμός)”

  1. Ο/Η Giannis Karagiannidis λέει:

    Ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε στο http://www.nethall.gr :-)

  2. Ο/Η JABAikanos λέει:

    Ο διαγωνισμός προβάλλεται στην κατηγορία "Διαγωνισμοί" του http://www.jaba.gr και στο http://www.twitter.com/jaba_gr :-)