Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν Facebook στις πτήσεις

Ζούμε σε μια εποχή, που η εξάρτηση από το Facebook είναι τέτοια, ώστε τα λίγα λεπτά πτήσης, που σου στερούν την πρόσβαση στην σελίδα είναι μαρτύριο. Και το μαρτύριο αυτό είναι μεγαλύτερο όταν οι πτήσεις έχουν διάρκεια μερικές ώρες ή όταν η χρήση του Facebook γίνεται για επαγγελματικούς λόγους! Αυτό πάει να εκμεταλλευτεί η Gogo Inflight Internet, που θα προσφέρει στους επιβάτες επτά αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών δωρεάν (προς το παρόν) πρόσβαση στο Facebook κατά την διάρκεια της πτήσης.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις Virgin America, United Airlines, American Airlines, Delta, AirTran, US Airways και Alaska Airlines με την Gogo να ελπίζει σε θετική αποδοχή από τους επιβάτες ώστε να την χρεώνει μελλοντικά, αφού έτσι κι αλλιώς για να έχουν πρόσβαση σε σελίδες πέραν του Facebook πρέπει να καταβάλουν επιπλέον $4.95 για μικρές $12.95 για μεγάλες πτήσεις.

Η εταιρεία εξυπηρετεί 1100 αεροσκάφη, δηλαδή γύρω στις 3800 πτήσεις καθημερινά με την Delta να είναι η εταιρεία που προσφέρει περισσότερα αεροσκάφη με Wi-Fi πρόσβαση άλλα την Virgin να είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί την υπηρεσία. Το 1/3 των επιβατών της χρησιμοποιεί Gogo in-flight Wi-Fi και ιδιαίτερα εκείνοι των αρκετά δημοφιλών πτήσεων της από Σαν Φρανσίσκο προς Βοστόνη και το αντίθετο.

Το σκεπτικό της Gogo είναι απλό: οι επιβάτες χρησιμοποιούν την υπηρεσία μπαίνοντας στο Facebook, άλλα ταυτόχρονα την συνηθίζουν και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα θέλουν να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιστοσελίδες. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να... υποστούν μια επιπλέον χρέωση αν το επιθυμούν. Άλλωστε το να δίνεις internet μερικές χιλιάδες πόδια πάνω από την γη δεν είναι κι ότι πιο εύκολο, άρα είναι λογικό η Gogo να θέλει να δει τις προσπάθειες της (και τις επενδύσεις της προφανώς) να αποδίδουν.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.