[Συνέντευξη] Στεφανία Βασιλοπούλου - Clickbanner.gr

Editor's Note: Η Στεφανία Βασιλοπούλου είναι η (νέα) επιχειρηματίας πίσω από το BookBeast.gr (site αγοραπωλησίας -φοιτητικών κυρίως- βιβλίων) και το Clickbanner.gr. Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία να της στείλω ορισμένες ερωτήσεις για το νέο της επιχειρηματικό βήμα (το ClickBanner) αλλά και το Performance Marketing γενικότερα. Όσοι δεν γνωρίζεται τη λογική του Performance Marketing, η παρακάτω συνέντευξη είναι μια καλή αφετηρία για τη ¨γνωριμία" σας με το σχετικά "νέο" -για την Ελλάδα- τρόπο διαφήμισης.

Away.gr: Τι είναι το Clickbanner και σε ποιά αγορά απευθύνεται;

Στεφανία Βασιλοπούλου: Το ClickBanner είναι ουσιαστικά ένα online δίκτυο διαφήμισης, όπου διαφημιζόμενοι και ιδιοκτήτες site (οι λεγόμενοι affiliates) κερδίζουν χρήματα με βάση το αποτέλεσμα. Οποιοσδήποτε έχει ένα site ή ένα blog μπορεί να εκμεταλλευτεί την επισκεψιμότητά του και να κερδίσει χρήματα απλά και γρήγορα. Με απλά λόγια, ο ιδιοκτήτης ενός site ή blog επιλέγει ποια banner θέλει να τοποθετήσει στο site του και όποιος πατήσει στο banner και κάνει μια προκαθορισμένη ενέργεια(πχ πώληση ή εγγραφή) τότε θα πάρει μια συγκεκριμένη προμήθεια.

Away.gr: Ποιά είναι, κατά τη γνώμη σου, τα πλεονεκτήματα του Performance Marketing έναντι άλλων μορφών διαφήμισης;

Σ.Β. : Το βασικό πλεονέκτημα είναι η απουσία του ρίσκου. Το μηδενικό ρίσκο και από τις 2 πλευρές είναι ένας παράγοντας που ευνοεί αυτήν την μορφή διαφήμισης.

Το κόστος της διαφήμισης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα οπότε τα ωφέλη είναι μετρήσιμα. Επιπλέον, είναι ένα κανάλι πώλησης που επιφέρει άμεσα αποτελέσματα στους διαφημιζόμενους αλλά και στους affiliates.

Away.gr: Που κινείται αυτή τη στιγμή η αγορά του Performance Marketing στην Ελλάδα;

Σ.Β. : Αυτός ο τρόπος διαφήμισης στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένος αλλά στην Ελλάδα το Performance Marketing βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και είναι βέβαιο ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης αφού είναι ένα μοντέλο διαφήμισης όπου όλοι οι συμβαλλόμενοι έχουν κέρδος ( win-win-win).

Away.gr: Τι νέο/διαφορετικό θέλει να φέρει το Clickbanner στην αγορά του Performance Marketing; Ποιό πιστεύεις πως είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας;

Σ.Β. : Το Clickbanner δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει μεν τους ιδιοκτήτες site να κερδίσουν χρήματα από την επισκεψιμότητά τους και από την άλλη να παρέχει στους διαφημιζόμενους έναν τρόπο να προωθούν την επιχείρισή τους άμεσα και χωρίς ρίσκο, πληρώνοντας μόνο με βάση το αποτέλεσμα. Παράλληλα, το Clickbanner προσφέρει την πιο εύχρηστη πλατφόρμα της αγοράς, η οποία έχει πιστοποιηθεί από το ΙΑΒ για την ύψιστη εγκυρότητα στην καταγραφή των πωλήσεων. Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία διαφημιζομένων, πρωτότυπες καμπάνιες, πολλά μπόνους στους affiliate, εκπαίδευση και επιμόρφωση των affiliate και βέβαια live καταγραφή των στατιστικών για να ξέρει ο καθένας κάθε στιγμή τί προμήθειες έχει κερδίσει. Παράλληλα, κάνουμε καθημερινό έλεγχο για μη έγκυρες ενέργειες και ασφάλεια (fraud) ώστε να παρέχουμε στον διαφημιζόμενο ποιοτικά αποτελέσματα. Οι 4 λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το ClickBanner είναι: Ευκολία, Αμεσότητα, Εμπιστοσύνη & Διαφάνεια.

Away.gr: Υπάρχει κάποια διαδικασία μέσω της οποίας το Clickbanner επιλέγει τις συνεργαζόμενες σελίδες; Μπορεί ο καθένας να γραφτεί στην υπηρεσία ως affiliate;

Σ.Β. : Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή και δωρεάν. Όποιος έχει ένα site ή blog και επιθυμεί να κερδίσει χρήματα από αυτό, συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα ηλεκτρονικά και μετά υπάρχει διαδικασία έγκρισης του που διαρκεί συνήθως 24 ώρες. Αφού εγκριθεί μπορεί αμέσως να επιλέξει διαφημιστικά banner από τις διαθέσιμες καμπάνιες και ξεκινάει αμέσως και κερδίζει χρήματα.

Away.gr: Το Clickbanner μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής, θα ήθελα ωστόσο να αναφερθούμε τους στόχους που έχει η υπηρεσία μέσα στο 2011. Που θα θέλετε να βρίσκεστε σε ένα χρόνο;

Σ.Β. : Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αντιπροσωπεύουμε και να καλύπτουμε τις ανάγκες των affiliate και των διαφημιζομένων. Το ClickBanner είναι ο ενδιάμεσος κρίκος, ώστε ο διαφημιζόμενος να έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες ποιοτικούς affiliate και συγχρόνως ο affiliate να έχει πρόσβαση σε δεκάδες ποιοτικές καμπάνιες.

Next up: Το επόμενο βήμα είναι να γραφτείτε και εσείς στο δίκτυο συνεργατών του Clickbanner και να ξεκινήσετε να ¨αξιοποιείτε" οικονομικά το περιεχόμενο του site/blog σας. Disclosure: Το Away ΔΕΝ θα πάρει προμήθεια από την εγγραφή!

Σχολιάστε >
22 σχόλια
|
Κατηγορίες:

22 απαντήσεις στο “[Συνέντευξη] Στεφανία Βασιλοπούλου - Clickbanner.gr”

  1. Ο/Η mixalis λέει:

    eimai foitntns kai opoios gnwrizei to nomiko plaisio tha katalabei oti den borei na poulnsei kati pou tou prosferete dwrean apo to kratos me liga logia to BookBeast.gr einai paranomo!!!!! o foitntns n' o mathntns borei na dwsei n' na anatalla3ei to biblio tou kai oxi na to poulnsei APAGOREUETAI APO TON NOMO !!!!!!!!!!!!!! an sunexisei na leitourgei nomizw oti san foitntikn koinwtnta tha katathesoume mHnusn kathws ekmetaleuetai tous spoudastes !!!!!! kanena biblio to opoio exei dwthei apo to kratos dwrean !!! den borei na POULHTHEI !!!!!

  2. Ο/Η Bookbeast λέει:

    Αγαπητέ Μιχάλη,

    Η ανταλλαγή γίνεται μεταξύ των φοιτητών και όχι του Bookbeast. Το Bookbeast απλά προσφέρει την πλατφόρμα και δεν κερδίζει ούτε ένα ευρώ από την συναλλαγή.

    Επίσης, το Bookbeast είναι φτιαγμένο κυρίως για φοιτητές ιδιωτικών κολλεγίων που αγοράζουν ΟΛΑ τα βιβία τους και το καθε ένα κοστιζει από 30 έως και 180 ευρώ! Ανταλλάσουν τα email τους μεσα από το Bookbeast και κανονίζουν συνάντηση για να ανταλλάξουν τα βιβλία τους.

    Επίσης, είναι στο δικαίωμα του καθενός να πουλήσει ο,τιδήποτε δεν χρειάζεται πια. Εάν για παράδειγμα θες να πουλήσεις ένα παλιό σου κινητό μπορείς να μπεις σε εκατοντάδες site στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να τα πουλήσεις σε άλλους που τα χρειάζονται. Αυτό βέβαια είναι νόμιμο εφόσον δεν το κάνεις επαγγελματικά. Εάν πουλήσεις ένα κινητό, ένα βιβλίο και ένα παλιό πληκτρολόγιο είναι νόμιμο. Εάν αρχίζεις όμως να πουλάς 100 κινητά και 200 πληκτρολόγια τότε θες χαρτιά επαγγελματία.

    Στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στο info@bookbeast.gr

    Ευχαριστούμε

    Bookbeast