Bubble Ball: η εφαρμογή που ξεπέρασε το Angry Birds και την έφτιαξε ένας 14χρονος!

Το Angry Birds είναι αδιαμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη εφαρμογή στην ιστορία του iOS. Έχει ήδη ξεπεράσει τα "στενά όρια" της πλατφόρμας της Apple και πλέον υπάρχει σε επιτραπέζιο παιχνίδι, σε κουκλάκια, ακόμα και στο Playstation. Φυσικά, στην κορυφή των Free Apps του iOS App Store είχε στρογγυλοκαθήσει εδώ κι αρκετό καιρό η δωρεάν, lite, έκδοση του Angry Birds. Μέχρι που ο 14χρονος Robert Nay παρουσίασε το Bubble Ball.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να φτάσει η μπάλα στην σημαία χωρίς να πέσει στο κενό ή να σταματήσει να κινείται. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πολύ απλό παιχνίδι που όμως κατάφερε να ξεπεράσει σε αριθμό downloads το πολυσυζητημένο Angry Birds. Ο δημιουργός του Bubble Ball, αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως οι προγραμματιστικές του γνώσεις είναι πραγματικά περιορισμένες καθώς όλη η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε ολοκληρωτικά μέσω του Corona, ενός application που επιτρέπει στον χρήστη να φτιάχνει τις δικές του εφαρμογές χωρίς πολύ κόπο και σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έχοντας παίξει αρκετές φορές το Bubble Ball, θα πω ότι δεν πρόκειται για την εφαρμογή που με έκανε να κολλήσω και να περάσω άπειρες ώρες στο iPhone μου. Πολύ απλοϊκό design ενώ το παιχνίδι τελειώνει σχετικά γρήγορα μιας και έχει μόλις 21 πίστες. Βέβαια, δεν μπορώ να έχω ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από ένα game που είναι δωρεάν και που κατασκεύασε ένας 14χρονος στον ελεύθερο χρόνο του. Πιστεύω πάντως ότι έχει αρκετές προοπτικές εξέλιξεις το Bubble Ball ενώ σίγουρα αξίζει να χαραμίσετε μερικά MB από το bandwidth σας για να το κατεβάσετε από εδώ [iTunes Link].

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.