Sony vs GeoHot & fail0verflow: Ποιος θα νικήσει?

Η ιστορία είναι παλιά και επαναλαμβάνεται σε κάθε καινούρια κονσόλα. Η εταιρία βγάζει την κονσόλα που "δεν σπάει με τίποτα και οι gamers πρέπει να αγοράζουν κάθε παιχνίδι αυθεντικό". Λίγο -ή περισσότερο- καιρό αργότερα οι hackers καταφέρνουν το αδύνατο και το jailbreak της κονσόλας είναι γεγονός. Κάπως έτσι συνέβη και με το Sony Playstation 3, μόνο που η Sony αρνείται να δεχτεί την ήττα της και αποφασίζει να κάνει μήνυση στον Geohot και την ομάδα fail0verflow που κατάφεραν να "σπάσουν" το Playstation 3.

Μέσω των δικηγόρων της, η Ιαπωνική εταιρία - κολοσσός ζητάει την άμεση κατάσχεση όλων των υπολογιστών που περιέχουν τον κώδικα που κάνει jailbreak την κονσόλα. Ακόμα, ζητά την άμεση απόσυρση από το web όλων των σχετικών αρχείων για να μην μπορούν να τα κατεβάσουν οι χρήστες. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η απαίτηση της Sony να λάβει αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη καθώς και όλα τα δικαστικά έξοδα.

Και όλα αυτά, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος hacker που θα ασχοληθεί με το jailbreak του Playstation 3 και θα δώσει τον κώδικα online. Εκτός αν ο GeoHot και οι fail0verflow δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη..

[via, via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.