Το MySpace μόλις απέλυσε το 47% του προσωπικού του

Ήταν κοινό μυστικό στον κόσμο των startups και του web2.0 ότι το MySpace έχει κάνει τον κύκλο του. Ακόμα και μετά το relaunch του, η πορεία του συνέχισε να είναι καθοδική και απλά "έκαιγε" λεφτά της News Corp., του κολοσσού των media που το είχε αγοράσει τον Ιούλιο του 2005 για 580 εκατομμύρια δολάρια. Πριν λίγες μέρες, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι το μισό προσωπικό του μουσικού social network θα απολυθεί.

Τελικά, οι φήμες αποδείχτηκαν αληθινές καθώς ο CEO του MySpace, Mike Jones, ανακοίνωσε ότι το 47% του προσωπικού θα απολυθεί για να καταφέρει η εταιρία να κινηθεί με αυξητικούς ρυθμούς και να συνεχίσει να είναι κερδοφόρο. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 500 άτομα και είναι η απόδειξη ότι ακόμα και στον χώρο της τεχνολογίας και του web, τα λάθη κοστίζουν ακριβά.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το MySpace οδηγείται στο deadpool αλλά η News Corp. θα το διατηρήσει στην ζωή απλά για να μην παραδεχτεί την ήττα της. Εσείς χρησιμοποιείτε ακόμα το MySpace ή προτιμάτε άλλα social networks για να περνάτε τον online χρόνο σας?

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.