Μάχη Google, Microsoft και κυβέρνησης ΗΠΑ με φόντο παχυλά συμβόλαια... και cloud

Πριν δύο μήνες η Google κατέθεσε μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς όπως ισχυρίζεται έλαβε υπόψη της μόνο την Microsoft για μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διάρκειας πέντε ετών και ύψους 49 έως 59 εκατομμυρίων δολαρίων! Πρόσφατα το δικαστήριο ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να παγώσει και να επανεξετάσει την συμφωνία, που θα έκλεινε στις 25 Ιανουαρίου, ικανοποιώντας εν μέρει την Google.

Φαίνεται πως το Υπ. Εσωτερικών παραβίασε κάποιους κανονισμούς σχετικούς με τον ανταγωνισμό, γεγονός που ανέφερε στο πόρισμα της η δικαστής Susan Braden, χωρίς ωστόσο να κρίνει αν η Microsoft είναι ή όχι ο κατάλληλος προμηθευτής για το κράτος.

H Google είχε καταγγείλει πως δεν της δόθηκε η δυνατότητα από την Αμερικανική Κυβέρνηση να υποβάλει την πρόταση της, με το Υπουργείο Εσωτερικών να ισχυρίζεται πως αυτό συνέβη γιατί η εταιρεία του Mountain View παρείχε λιγότερες από τις υπηρεσίες, που προσέφερε η Microsoft.  Η Google από την άλλη ισχυρίζεται πως τα τεχνικά προβλήματα των εφαρμογών της αντιπάλου της είναι αρκετά για να καταστήσουν το Google Apps μια καλή εναλλακτική.

Ποιο θα είναι όμως το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης τελικής ήττας της κυβέρνησης των ΗΠΑ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια εταιρεία θα "αρπάξει" το συμβόλαιο και τα εκατομμύρια, άλλα οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικότερες για την Microsoft. Κι αυτό καθώς η εταιρεία του Redmond αποτελεί την de facto επιλογή πολλών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, για τις υπηρεσίες τους, και μια δικαστική απόφαση, που λίγο πολύ θα καθιστά την Google αξιόλογη εναλλακτική λύση, θα της δημιουργήσει προβλήματα και θα νοιώθει την ανάσα του "εχθρού" πολύ κοντά της!

Όλα αυτά στα πλαίσια του "πολέμου" για την κυριαρχία στο cloud computing, που θα μας απασχολήσει αρκετά...

[via][via]

Σχολιάστε >
37 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.