Χειριστήριο τύπου Kinect για το PC από την Asus και την PrimeSense

Η PrimeSense είναι η εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από την 3D τεχνολογία του Kinect της Microsoft, που μπορούμε να απολαύσουμε στο Xbox. Σε συνεργασία όμως με την Asus πρόκειται να την περάσει και στο PC, υλοποιώντας την ίδια τεχνολογία σε ένα χειριστήριο, που δεν είναι απαραίτητο πως θα αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας ενώ παίζετε παιχνίδια, άλλα στοχεύει περισσότερο στο web browsing, την πρόσβαση στα social networks και την χρήση multimedia εφαρμογών, όταν το PC είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση. Και το όνομα αυτού Xtion.

H κάμερα του Xtion θα πωλείται μαζί με ένα ζευγάρι κουτιά Wavi (μαζί θα ονομάζονται "Wavi Xtion") το οποίο μεταφέρει δεδομένα, ασύρματα, ανάμεσα στην τηλεόραση και τον υπολογιστή. Με λίγα λόγια το Xtion θα βρίσκεται στην συσκευή της τηλεόρασης σας και θα συνδέεται με το ένα κουτί Wavi, ενώ το άλλο θα βρίσκεται στο PC, σε μια απόσταση έως 25 μέτρα.

Φυσικά η Asus εκτός από το hardware πρόκειται να λανσάρει κι ένα πακέτο ανάπτυξης για προγραμματιστές τον Φεβρουάριο (το Xtion Pro), για να μπορούν να δημιουργήσουν δικές τους εφαρμογές, ενώ κάτι ακούγεται και για ένα app store.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.