Η Apple κοστίζει όσο 6 Facebook, δηλαδή 300 δισεκατομμύρια δολάρια

Εχθές είδαμε ότι το Facebook, σύμφωνα με το τελευταίο funding round από την Goldman Sachs και την DST, κοστολογείται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλά λεφτά, είναι η αλήθεια. Κάποιες εταιρίες όμως, κοστίζουν πολύ περισσότερο. Μία από αυτές είναι η εταιρία που οι περισσότεροι "λατρεύουμε να μισούμε", η Apple.

Εχθές το μεσημέρι, κάθε μετοχή της Apple κόστιζε 329.75$. Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της ξεπέρασε τα.. 300 δισεκατομμύρια δολάρια, για την ακρίβεια έφτασε τα 302.47 δισεκατομμύρια. Αιτία για αυτή την τεράστια χρηματιστηριακή αξία της Apple, είναι η τρομακτική επιτυχία των περισσότερων προϊόντων της καθώς μόνο τους 4 τελευταίους μήνες πουλήθηκαν 3.9 εκατομμύρια Mac, 4.19 εκατομμύρια iPad, 9.05 iPod και 14.1 εκατομμύρια iPhone.

Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να γίνει η εταιρία τεχνολογίας με την μεγαλύτερη αξία ενώ μόνο μία εταιρία παγκοσμίως αξίζει περισσότερο από την Apple, η Exxon Mobil που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της ενέργειας και αποτιμάται στα 367 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τους τελευταίους 6 μήνες η αξία της Apple αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν αργεί η στιγμή που το "μισοφαγωμένο μήλο" θα γίνει η ακριβότερη εταιρία παγκοσμίως. Λέτε να τα καταφέρει μέσα στο 2011 ή να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2012?

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.