Goo.gl : URL shortener από την Google

Το Goo.gl , ο URL shortener της Google, έχει επιτέλους δικιά του ιστοσελίδα - στην οποία μπορείτε να κάνετε τι άλλο... από το να συντομεύετε links! Βέβαια μπορείτε να βλέπετε στατιστικά και για κάθε link που δημιουργείτε,  κάνοντας το να θυμίζει περισσότερο στο Google Analytics, παρά σε κάποια νέα υπηρεσία της Google...

Η ιστοσελίδα είναι απλή, όπως μας έχει συνηθίσει και η Google δηλαδή τον τελευταίο καιρό, και οι πληροφορίες που δίνει είναι οι συνηθισμένες όπως αριθμό κλικ, από που προήλθαν (χώρα, referrers) , αλλά και μια "πίτα" από πληροφορίες λειτουργικών συστημάτων και φυλλομετρητών.

Αν και εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τόσο τα URL shorteners (συνήθως σε Twitter) , το Goo.gl φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορο. Η Google  λέει πάντως ότι όλα τα links ελέγχονται για malware και spam/phising attacks, οπότε η υπηρεσία είναι 100% ασφαλή. Όσο αφορά την προσθήκη του URL shortener σε άλλες υπηρεσίες όπως το Twitter, η Google δεν έχει αναφέρει κάτι ως τώρα. Δοκιμάστε το και εσείς , δεν έχετε κάτι να χάσετε - καλές συντομεύσεις.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Goo.gl : URL shortener από την Google”

  1. Ο/Η web design forum λέει:

    ΚΠροφανώς κατάλαβε οτι ο περιοριμός αυτός δεν ήταν σωστός και θα έχει μεγαλύτερα οφέλη απο το "ανοιγμα" αυτο. Μπαίνει σε μια αγορά που έχει ήδη πελάτες και είναι κάτι δοκιμασμένο.