Το κόστος παραγωγής του νέου iPod Nano, είναι το μισό του πρώτου Nano

Τα εξαρτήματα του πρώτου iPod Nano (2GB) που βγήκε στην αγορά, κόστιζαν $89.97, ενώ τώρα έξι γενιές μετά, το κόστος των υλικών έχει μειωθεί στο μισό. Πλέον στην Apple, το κάθε iPod Nano (8GB) που κατασκευάζει, κοστίζει 43,73 δολάρια. Ακόμη και το δεύτερης γενιάς iPod Nano που είχε διπλάσια χωρητικότητα από το δεύτερο, κόστιζε στην Apple 72,24 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο κόστος παραγωγής συμπεριλαμβάνεται και η υπηρεσία της iSuppli. Η iSuppli είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην έρευνα αγοράς και ανεβάζει το κόστος παραγωγής κατά $1,37. Ακόμη, να αναφέρω ότι το νέο iPod, είναι το πρώτο της σειράς που έχει οθόνη αφής και η οθόνη του μαζί με την μνήμη, που προέρχεται από την Toshiba, κοστίζουν τα μισά από το συνολικό κόστος.

Από ότι φαίνεται οι τιμές των υλικών έχουν πέσει δραματικά και αυτό μπορεί να το δει κανείς και στις τιμές πώλησης, που είναι συνήθως ανάλογες των τιμών κόστους. Τότε, κάποιος μπορούσε να αγοράσει το δεύτερης γενιάς iPod Nano των 4GB με $199, ενώ τώρα το νέο iPod Nano με τα 8GB μνήμη κοστίζει $149.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.