Mozilla Labs Gaming: Το Open Web Gaming έφθασε!

Και σας παρουσιάζω το... Mozilla Labs Gaming. Όχι- όχι- μην με παρεξηγείτε. Δεν θα γίνει το Mozilla άλλη μια εταιρία/studio έκδοσης παιχνιδιών. Απλώς θέλει να γίνει ένα νέο μέρος για να κάνουν την εμφάνιση τους παιχνίδια φτιαγμένα με την τεχνολογία "Open Web " δηλαδή παιχνίδια φτιαγμένα με ανοιχτού κώδικα τεχνολογίες για Φυλλομετρητές.

Η ιδέα είναι ο διαμοιρασμός παιχνιδιών που δεν χρειάζονται κάποιον ειδικό Client για να τρέξουν, αλλά ούτε κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ή πλατφόρμα. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο εννοείται πως είναι δυνατό μόνο με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Το Mozilla Labs προτείνει και προωθεί τεχνολογίες όπως Open VideoaudioWebGLtouch eventsdevice orientationgeo location, και JavaScript engines για την δημιουργία αυτών των παιχνιδιών.

Για να βοηθήσει την κατάσταση το Mozilla Labs ξεκινάει με έναν διαγωνισμό δημιουργίας παιχνιδιών με την ονομασία Game on 2010 , στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ενδιαφέρον εξελίξεις! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά σύντομα- ως τότε μπορείτε να κάνετε follow το Mozilla Labs Gaming στο Twitter.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.