Οι Αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν για το Street View

Έφοδο στα γραφεία της Google στην Σεούλ έκαναν οι Αρχές της Νότιας Κορέας για να ερευνήσουν σχετικά με οποιοδήποτε δεδομένο χρήστη, έχει καταγραφεί παράνομα μέσα από το Street View project. Πρόκειται για μία μόλις από τις δεκάδες περιπτώσεις, όπου η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον νόμο, την ίδια ώρα που έρευνα διεξάγεται σε 37 πολιτείες των ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες.

Τον Μάιο η εταιρία αποκάλυψε ότι τα οχήματα για το Street View καταλάθος είχαν συλλέξει δεδομένα από μη προστατευμένα Wi-Fi δίκτυα σε διάφορες χώρες. Έπειτα από έρευνες των Γαλλικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα αυτά αποτελούνταν από emails, στοιχεία από σελίδες που επισκέφθηκαν οι χρήστες, ακόμη και κωδικούς πρόσβασης, ενώ αντίστοιχες έρευνες στην Βρετανία έδειξαν ότι δεν συλλέχθηκαν σημαντικά προσωπικά δεδομένα.

Την υπόθεση ερευνούν επίσης η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς όμως η Google θεωρεί πως δεν παραβίασε κανένα νόμο, από την στιγμή που τα στοιχεία αυτά συλλέχθηκαν εν αγνοία της. Μάλιστα ρίχνει το "φταίξιμο" στο κομμάτι του κώδικα, που έχει γράψει ένας μόνο προγραμματιστής.

Παρ' όλα αυτά η Google πήρε την άδεια να ξεκινήσει το Street View και σε Ιρλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική και Σουηδία.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Οι Αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν για το Street View”

  1. Ο/Η ligoapolas λέει:

    Να δω πόσοι ακόμα θα πρέπει να μηνύσουν την Google για να σταματήσει να συλλέγει τόσα δεδομένα. Λες και οι απλές φωτογραφίες δεν αρκούν.