Η Dell πούλησε motherboards για servers που είχαν malware

Σύμφωνα με ένα post στο forum της Dell, η κατασκευάστρια εταιρεία Η/Υ έκανε ένα λάθος και πούλησε έναν μικρό αριθμό motherboards που το firmware τους είχε προσβληθεί από ένα malware. Οι motherboards που έχουν πρόβλημα είναι οι PowerEdge R410, R510 και T410 που προέρχονται από τις υπηρεσίες διανομής της εταιρείας, ενώ αυτές που προέρχονται κατευθείαν από το εργοστάσιο δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Ακόμη, η Dell ανέφερε ότι η μέγιστη ζημία που μπορεί να έχει γίνει, είναι μικρότερη από το 1% του συνολικού αριθμού των μοντέλων server που προαναφέρθηκαν, ενώ η εταιρεία αφαίρεσε άμεσα όλες τις μολυσμένες motherboards από τα καταστήματα της. Ωστόσο, αν έτυχε και καταφέρατε να αγοράσετε μία μολυσμένη μητρική, η Dell αναφέρει ότι μόνο τα μηχανήματα με Windows θα έχουν πρόβλημα και ότι τα περισσότερα anti-virus έχουν την ικανότητα να αναγνωρίσουν και να προστατέψουν το μηχάνημα από τον κακόβουλο κώδικα.

Επιπλέον, τα συστήματα που έχουν εγκατεστημένες τις κάρτες iDRAC Express ή iDRAC Enterprise είναι ασφαλή, ενώ οι υπόλοιποι υπολογιστές μπορούν να εκτεθούν μόνο με ενημέρωση του Unified Server Configurator (USC) ή του 32-bit Diagnostics. Αν και ο αντίκτυπος αυτής της γκάφας είναι μικρός, ωστόσο προστίθεται άλλη μία ασάφεια πάνω στη φήμη της Dell, ειδικά μετά το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε με τα έγγραφα που έδειχναν ότι η εταιρεία πουλούσε ελαττωματικούς υπολογιστές εν γνώση της.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.