Κέρδη ρεκόρ και πάλι από την Apple

Με την ζήτηση κάθε προϊόντος, που συνοδεύει το brand της, να χτυπάει κόκκινο και με την συνεχή πορεία προς την κορυφή τα τελευταία χρόνια δεν είναι να απορεί κανείς, πως η Apple κατάφερε να σημειώνει ακόμη ένα ρεκόρ κερδών το τελευταίο τρίμηνο. Στα 15.7 δισεκατομμύρια (+61% από τα 9.73 δισεκατομμύρια δολάρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου) ανέρχονται οι πωλήσεις της εταιρίας αυτό το διάστημα, με τα κέρδη να αντιστοιχούν σε 3.25 δισεκατομμύρια δολάρια (+78%  από τα 1.83 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι).

Οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν κατά 33% στα 3.47 εκατομμύρια από τα 2.6 εκατομμύρια το 2009, ενώ και το τελευταίο "παιδί" της Apple, το iPad μέχρι τις 26 Ιουνίου είχε σημειώσει 3.27 εκατομμύρια πωλήσεις. Επίσης παρά τα προβλήματα, που εμφανίστηκαν στην κεραία του iPhone 4, η συσκευή πούλησε 8.4 εκατομμύρια, 64% πάνω από τις αντίστοιχες πωλήσεις της τελευταίας έκδοσης του smartphone της, iPhone 3G S, του 2009. Αντίθετη πορεία είχε μόνο το iPod, οι πωλήσεις του οποίου μειώθηκαν κατά 8% στα 9.41 εκατομμύρια.

Όλα αυτά έχουν προσθέσει ακόμη 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια στον κουμπαρά με το σήμα της Apple, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 45.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Για το τελευταίο τρίμηνο η εταιρία προβλέπει να έχει μεγαλύτερα κέρδη, εν αναμονή μάλιστα νέων προϊόντων μέσα στην χρονιά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.