Η Apple "σπάει" την κινητή βιομηχανία [γραφήματα]

Αναμφισβήτητα η Apple αποτελεί μια εταιρεία που έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς αλλά και εχθρούς. Από την αποθέωση έως την απαξίωση και τις αμέτρητες συζητήσεις και αναφορές σε blogs, portals και forums. Με τις τελευταίες ανακοινώσεις (ipad και iphone 4)διανύουμε ακόμα μια περίοδο Apple mania που πολλούς ίσως να κουράζει. Μήπως η ουσία κρύβεται στο τι πραγματικά έχει καταφέρει η ομάδα του Steve Jobs τα τελευταία χρόνια;

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω γράφημα που παρουσιάζει τα κέρδη προ φόρων (EBIT) για  τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Apple και των μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών συσκευών (RIM, Motorola, Nokia, HTC, Sony Ericsson). Μέσα σε μόλις 5 χρόνια κυκλοφορίας του iphone, τα έσοδα από 1 δισ.  δολάρια εκτοξεύτηκαν  8,5 δισ. δολάρια για το 2009 με προβλέψεις για άνοδο 20% μέχρι το 2011.

Με απλά λόγια η κινητή συσκευή της Apple τείνει να επιφέρει έσοδα διπλάσια(!!) από τα συνολικά έσοδα όλων των ανταγωνιστών.

Και μάλιστα στο γράφημα δεν περιλαμβάνεται το ipad το οποίο προβλέπεται να γίνει η πιο επιτυχημένη συσκευή της Αμερικανικής εταιρίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το παρακάτω γράφημα το οποίο προβλέπει ότι το 2011 η Apple θα κατέχει το 40% της κινητής βιομηχανίας μετά από τις Nokia(24%) και RIM (18%).

Τέλος σας παρουσιάζουμε άλλο ένα χρήσιμο γράφημα που αναδεικνύει πως η Apple από εταιρία υπολογιστών έχει μετατραπεί σε ένα κολοσσό κατασκευής κινητών συσκευών σε διάστημα μόλις 5 χρόνων.

Όσο η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ο συντάκτης θα αποθεώνει το τμήμα marketing της Apple.

[graph1, graph2,graph3] & [image]

Σχολιάστε >
35 σχόλια
|
Κατηγορίες:

35 απαντήσεις στο “Η Apple "σπάει" την κινητή βιομηχανία [γραφήματα]”

  1. Ο/Η Marios λέει:

    Είναι πραγματικά εκλπηκτικό και συνάμα τρομακτικό το πόσα έχει καταφέρει να κάνει μια εταιρία με 4 κινητά τηλέφωνα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα..σε σχέση με τους υπόλοιπους παίχτες της αγοράς!!!

  2. Ο/Η @KCorax λέει:

    δεν είναι ακριβώς 4 όμως έτσι; Είναι απλώς 4 brand items.