Η Google υπενθυμίζει ότι η Apple δεν παίζει μόνη της

Αναμφισβήτητα το τελευταίο χρονικό διάστημα "ανήκει" στην Apple, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι έχει ήδη ανακοινώσει το iPhone 4 και οι πρώτες κριτικές είναι πάρα πολύ καλές. Όμως η Google δεν αφήνει αναπάντητη αυτή την κίνηση, στα πλαίσια του άτυπου πολέμου δημοσίων σχέσεων, κάτι που είναι επίσης λογικό κι αναμενόμενο. Φρόντισε λοιπόν να βρεθεί το όνομα της σε αρκετούς τίτλους, ανακοινώνοντας ότι στην αγορά βγαίνουν καθημερινά 160000 Android κινητά τηλέφωνα, πενταπλάσια απ' ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και 60000 περισσότερα απ' ότι τον Φεβρουάριο, που μας πέρασε.

Ακριβή νούμερα καμία από τις δύο εταιρίες δεν αφήνει να διαρρεύσουν, αφού επιλέγουν προσεκτικά τις πληροφορίες, που θα δούνε το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους λόγους, για τους οποίους τα Android κινητά είναι τόσο δημοφιλή: η Google διαθέτει την πλατφόρμα της δωρεάν σε μεγάλες εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων, όπως είναι η Motorola και η Samsung. Αυτές με την σειρά τους επιλέγουν προμηθευτές, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η AT&T, αποκλειστική προμηθεύτρια εταιρία για το iPhone και... αντικείμενο πολλών παραπόνων από τους πελάτες της Apple.

Η οποία συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι έχει την μερίδα του λέοντος στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, ισχυρισμός που μπορεί και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως η Google με το Android είναι σημαντική αντίπαλος και μένει να δούμε, πόσο (ακόμη πιο) σκληρός θα γίνει ο ανταγωνισμός.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.