Nook και Kindle ρίχνουν τις τιμές τους

Φαίνεται πως η Amazon περίμενε την Barnes and Nobles να ρίξει την τιμή του Nook, από τα $259 στα $199, χθες για να ρίξει κι εκείνη την τιμή του Kindle στα $189. Μάλιστα ενώ η B&N προχώρησε επιπλέον στην ανακοίνωση ενός μοντέλου του Nook, που θα υποστηρίζει μόνο Wi-Fi στα $149, η Amazon βγάζει ανακοίνωση-απάντηση, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να σταματήσει την υποστήριξη του 3G στις συσκευές της, παρά τις όποιες μειώσεις τιμών. Όλα αυτά στα πλαίσια της προώθησης ενός είδους συσκευής, που η επιβίωση του στην αγορά κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Μιας συσκευής, που η αρχική της τιμή άγγιζε μερικές εκατοντάδες δολάρια και ευρώ, την στιγμή που τα $100 ή 100 ευρώ θα ήταν πιο λογικά, και φυσικά απέτρεπε τους καταναλωτές τα την αγοράσουν. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν η Apple ανακοινώνει πριν από λίγους μήνες το iPad και άλλες εταιρίες την ακολουθούν. Γιατί αντί να δώσεις $259 για να αγοράσεις ένα οποιοδήποτε e-reader, έδινες ακόμη $200 ή λίγο περισσότερα για να αγοράσεις ένα tablet, που σου έδινε περισσότερες δυνατότητες επιπλέον του e-reader!

Παρ' όλα αυτά οι μειωμένες τιμές έρχονται να δώσουν μια ανάσα ζωής για τις συσκευές αυτές, που μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να σταθούν στην αγορά και για πόσο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.