Nintendo Press Conference στην E3 2010

Τη χθεσινή μέρα στην Ε3 άνοιξε στις 9:30 το πρωΐ η Nintendo, με την press conference την οποία διηύθηνε ο president και chief operating officer της Nintendo of America, Reggie Films-Aime. Παρόλο που οι...γεύσεις που άφησε στον καθένα η παρουσίαση της ποικίλουν, κατά γενική ομολογία είχαμε την καλύτερη conference της χρονιάς και μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Πώς να μην είναι έτσι άλλωστε όταν η Big N ανακοίνωσε τόσα πολλά.

Nintendo 3DS:

Αφού έβαλε σπίτι μας το motion control, η Nintendo αποφάσισε να βάλει το 3D...στις τσέπες μας. Το 3DS πρόκειται στην ουσία για ένα αναβαθμισμένο και καθόλα βελτιωμένο DSi:

  • Η πάνω οθόνη είναι μια LCD 3.53 ιντσών με ανάλυση 800x240 που θα προσφέρει τη δυνατότητα 3D γραφικών χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Αυτό επιτυγχάνεται με την οθόνη να "στέλνει" μια εικόνα 400 pixels σε κάθε μάτι μας, με το αποτέλεσμα το 3D.
  • Η κάτω οθόνη είναι μια LCD 3.02 ιντσών, με ανάλυση 320x240. Όπως μάλλον γνωρίζετε η οθόνη αυτή είναι η touch screen του DS, με τη Nintendo να ανακοινώνει πως γι'αυτόν τον λόγο 3D θα έχουμε μόνο στην πάνω. Επίσης, η "ένταση" του 3D effect θα μπορεί να ρυθμίζεται από έναν ειδικό μηχανισμό στα δεξιά της πάνω οθόνης.
  • Προστέθηκε μια ακόμη εξωτερική κάμερα (0.3) και η δυνατότητα οι φωτογραφίες που τραβάτε με οποιαδήποτε από τις 3 κάμερες να απεικονίζονται τρισδιάστατα. Η ανάλυση είναι 640x480 pixels.
  • Έχουμε ακόμη έναν αναλογικό μοχλό πάνω από το d-pad, με το οποίο μπορείτε να ελέγχετε την κάμερα, το μικρόφωνο του DSi, motion sensor και gyroscope. Φυσικά υπάρχει backwards compatibility με τα παιχνίδια της οικογένειας του DS.
  • Τέλος, όσον αφορά στα specifications δηλαδή, το 3DS μπορεί να αναπαράγει ταινίες 3D και 3 mini trailers ήταν διαθέσιμα στα booths της Nokia Arena.

Όμως η Nintendo δεν σταμάτησε εκεί καθώς ακολούθησε μια πλειάδα ανακοινώσεων για τίτλους και developers που ετοιμάζουν παιχνίδια για το 3DS: από τα remake των The Legend of Zelda: Ocarina of Time και Starfox 64, στα Kid Icarus: Uprising, Metal Gear Solid Snake Eater, Resident Evil Revelations και από εκεί στα The Sims 3, Ridge Racer, Kingdom Hearts, Dead or Alive και Super Street Fighter IV 3D.

Nintendo Wii:

Μπορεί το...μεγάλο project να είναι το 3DS αλλά η Nintendo δεν έμεινε εκεί. Για την ακρίβεια, δεν ξεκίνησε από εκεί. Μετά τις αναμενόμενες αναφορές σε αριθμούς και έρευνες που δείχνουν πόσο καλά τα πάει η εταιρεία και αποδεικνύουν ότι η κάθοδος δεν έχει ξεκινήσει, είχαμε παρουσίαση του καινούργιου Zelda με τον Shigeru Miyamoto να...εμφανίζεται στη σκηνή για να μας παρουσιάσει τον χειρισμό του παιχνιδιού.

Παρότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, φέρνοντας τον Miyamoto στη θέση του Steve Jobs, και η παρουσίαση ήταν μάλλον αποτυχημένη, τα σχόλια που απέσπασε το παιχνίδι, και συγκεκριμένα ο χειρισμός, απ'όσους το δοκίμασαν στα booths ήταν εξαιρετικά και μάλλον μιλάμε για τον πρώτο major τίτλο με χειρισμό "ένα προς ένα". Όσον αφορά στα του παιχνιδιού τώρα, απ'ότι φαίνεται μιλάμε για έναν τίτλο που τοποθετείται χρονολογικά πριν το Ocarina of Time, μιλάμε για έναν διαφορετικό Link δηλαδή, που ζει σε μια πόλη στον ουρανό και μαθαίνει για τον κόσμο...κάτω από τα σύννεφα. Τα κακά νέα είναι ότι ο τίτλος δεν θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα όπως αναμενόταν αλλά μέσα στο 2011.

Έπειτα είχαμε την παρουσίαση του νέου Metroid Prime (Other M), δύο τίτλων με mini games (Wii Party και Mario Sports Mix), Just Dance 2 και...τέσσερις τίτλους που στο άκουσμά τους και μόνο πολλοί ανατριχιάζουν από τις αναμνήσεις. Ποιοι είναι αυτοί;

Αυτός που ίσως σας ανατριχιάσει λιγότερο είναι ο Kirby, με το νέο του παιχνίδι Kirby's Epic Yarn. Ένα side-scroller arcade στα πρότυπα του Super Paper Mario με εξαιρετικά προτότυπα γραφικά και γενικότερα ένα gameplay γεμάτο δημιουργικότητα και φρέσκες ιδέες. Αξίζει να δείτε το video για να πάρετε μια γεύση:

Έπειτα...ένας χαρακτήρας που μπορεί μαζί με τον Super Mario κοντράρονται για τον τίτλο του πιο αναγνωρίσιμου ήρωα αλλά σίγουρα είναι ο μακροβιότερος L Mickey Mouse και...Disney Epic Mickey:

Για να ακολουθήσει ο κύριος που αποτέλεσε την έμπνευση για ένα από τα καλύτερα first person shooters που παίξαμε ποτέ: James Bond και...GoldenEye:

Και να κλείσουμε με ένα παιχνίδι που πιθανότατα όχι μόνο μας ανατρίχιασε αλλά μας συγκίνησε πολύ παραπάνω γενικότερα: Donkey Kong Country Returns

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.